Annons

Laget som står mellan FBC och SSL: ”Allsvenskans bästa”

Samtidigt som FBC spelade sig vidare i SSL–kvalet mot Lockerud i två raka matcher gjorde Göteborg processen kort med Västerås.
– Det är ett riktigt, riktigt bra lag. Ett snäpp upp jämfört med Lockerud, säger tränare Rasmus Bernhardsson.
Innebandy, kval • Publicerad 23 mars 2018
FBC–gängets kvalkonkurrent är klar och matchandet börjar i Göteborg.
FBC–gängets kvalkonkurrent är klar och matchandet börjar i Göteborg.

– Göteborg är egentligen hela Allsvenskans bästa lag ska vi vara ärliga att säga. Samtidigt är vi det enda laget som slagit dem, konstaterar han.

Mycket riktigt, Göteborg inkasserade 20 vinster, en oavgjord och endast en förlust i Allsvenskan. Bättre än något annat lag i de fyra Allsvenska serierna.

Annons

– Jag hoppas på en jämn och bra kamp, senast blev det 1–8 däruppe men det speglade inte matchen.

IBK Göteborg vann i sitt kvalmöte mot Västerås med 7–2 hemma och 7–6 borta på onsdagkvällen. Eftersom laget kom före FBC i serien har de fördelen med två hemmamatcher.

– Det är ett riktigt, riktigt bra lag. Ett snäpp upp jämfört med Lockerud även om de bra på bra motstånd.

Rebecka Johansson var spelaren som avgjorde när FBC vann hemma mot Göteborg.

– Det blir säkert ett liknande upplägg som nu mot Lockerud med tighta matcher. Den som har bäst fokus och nerver kommer att avgöra detta, säger hon.

– Det ska bli kul att möta dem. Vi har lite revansch sedan senaste matchen. Då var vi lite på bakbenen och kom efter hela tiden. Men varken vi eller dem hade något och spela för den gången utan det handlade mer om att förbereda sig inför kvalet.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons