Annons

Klubben om miljonbeskedet: ”Förlösande”

En lång process har fått en kraftig knuff i rätt riktning. De två miljonerna från Arvsfonden har gett Åkerbo Hästklubb ny energi i arbetet med att bygga ett ridhus på norra Öland.
– Nu är vi närmare än vad vi någonsin har varit tidigare, säger Fredrik Ahlström.
Ridsport • Publicerad 16 juni 2019
Foto: Arkiv

Åkerbo Hästklubbs kamp för att få till ett ridhus i Löttorp har pågått i många, många år. Efter klubbens ansökan meddelade Arvsfonden i veckan att man stödjer projektet med två miljoner kronor.

Det beskedet var mer än välkommet på norra Öland.

Annons

– Ja, verkligen. Vi har kämpat länge för det här. Det är förlösande, säger Fredrik Ahlström, en drivande kraft i Åkerbo Hästklubb.

Vad händer nu?

– Först och främst får vi stämma av på ett möte, uppdatera alla offerter och se vad vi kan göra. Det har varit en utdragen process, men nu är vi närmare än vad vi någonsin har varit tidigare.

En totalkostnad som tidigare har nämnts i sammanhanget är 3,9 miljoner kronor. Förra våren sökte klubben utvecklingsbidrag av Borgholms kommun på cirka 800 000 kronor.

– Kommunen har varit tillmötesgående. Vi har fått det vi har velat, kan man säga, menar Ahlström.

Karolina Sörman, styrelseledamot i Åkerbo Hästklubb, delar glädjen över tillskottet.

– Vi är otroligt glada att Arvsfonden varit generösa och stöttar vårt arbete med att utveckla ridsporten för unga på norra Öland, säger hon.

Enligt Sörman har klubben inte fått alla skriftliga underlag från Arvsfonden än. Man ska också ha ett extrainsatt styrelsemöte nästa vecka och efter den sammankomsten lär det finnas en klarare bild att presentera.

– Vi får återkomma med mer information och detaljer.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons