Annons

Klasskillnad när GAIF vann derbyt mot Nybro

4–1. Glömminge–Algutsrum 14 poäng före Nybro i tabellen.
– Så är ju fotbollen, det går upp och ner. I år är vi riktigt bra än så länge, säger ”Challe” Nilsson.
– Det är väl dags att kolla in toppstriden. Man har inte tänkt så mycket på det utan bara känt att vi ska plocka så många poäng så möjligt så vi håller oss kvar, säger Petter Ernberg.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 2 juni 2018 • Uppdaterad 4 juni 2018
Segerjubel för ”Snurre”, Runesson, Anbacken, Cardmo Drott och gänget i GAIF.
Segerjubel för ”Snurre”, Runesson, Anbacken, Cardmo Drott och gänget i GAIF.

Det var en match som präglades av den stekande solen.

– Helt klart den matchen vi spelat med lägst tempo, säger tränare Tobias Bengtsson.

Annons

– Det var jobbigt, man fick vila några extra gånger. Men vi spelade rätt likt ändå, derbyt och mycket folk på plats gör att man är på hugget, säger Petter Ernberg.

Efter en avvaktande inledning tuggade GAIF–maskinen igång och ”Challe” Nilsson gjorde 1–0 på straff.

– Från början hade de mycket boll, sedan kom vi in i det. Samtidigt är det så vi lirar, att vi känt att vi behöver trygga bakåt, sedan skapar vi våra lägen, säger Petter.

Det var han som gjorde 2–1 kort efter att Nybro spräckt nollan.

– Det var skönt att få göra sitt första i år. Vi är så trygga så vi tänker inte efter något där utan maler på och vet att chanserna kommer framåt.

Petter vann lagets skytteliga ifjol med 16 baljor, i år har han gjort starka insatser men inte hittat målet.

– Vi har känts mer som en maskin med flera olika målskyttar och det är kul, samtidigt som jag tagit ett kliv bakåt. Men självklart skönt att göra ett nu.

3–1 kom genom ”Snurre” kort därefter och redan då kändes GAIF väldigt svårslagna.

– Man bygger upp inför matchen att de ska vara heltaggade men efter att vi gjort 2–1 är det bara ett lag på banan och i andra kan vi rulla av matchen ganska enkelt. Det kändes inte som Nybro hade någon energi utan att de gav upp lite, säger tränare Tobias Bengtsson.

Andra blev mer en transportsträcka där GAIF kunde vunnit med tennissiffror om de satt sina chanser. Men det stannade vid 4–1 efter att Johan Ljungström punkterat matchen på slutet.

Annons

– Det är ju ingen skräll idag utan vi känns bättre hela laget hela matchen. Vi spelar lugnt och har tålamod och skapar mycket chanser, säger ”Challe” Nilsson.

– Skönt att det lossnade med lite fler mål framåt, konstaterar Petter.

– Vi hittar varandra bra därframme och kommer runt jättebra på kanterna också. Det känns jättebra och det är ett spel som funkar i trean, uppenbarligen. Det är riktigt kul att spela nu. Bättre start i trean än såhär trodde man inte att vi skulle kunna få.

Även den mest svulstiga optimisten måste vara beredd att hålla med. GAIF är trea, två pinnar bakom Älmhult och Växjö United som också vann omgångens matcher.

– Poängen kommer hela tiden men vi måste vara ödmjuka. Och det var vi idag med. Vi var beredda på en nytändning nu sedan Nybro bytt tränare men jag tycker inte det är något snack. Vi har så många bra och så bred trupp, säger Petter.

– Det är jätteskönt att ha skaffat sig ett avstånd neråt, det är därför vi kan spela såhär avslappnat.

Det är dags att glo på toppstriden ordentligt nu?

– Eller hur, man har inte tänkt så mycket på toppen utan bara känt att vi ska plocka så många poäng så möjligt så vi håller oss kvar. Men det ser ju bra ut nu.

”Tobbe” Bengtsson:

– Vi är ju med däruppe och har ingen anledning att kolla på lagen på nedflyttningsplats längre. Men vi kan inte snacka om topp tre och serieseger nu utan ska vara fortsatt ödmjuka och fokusera på nästa match.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons