Annons

Klart: Han blir ny tränare i SSG

Huvudtränaren Jimmie Nilsson lämnar SSG.
Rutinerade Morgan Nyberg ersätter.
– Det var vårt förstanamn, säger sportchefen Pontus Björk.
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 20 mars 2019
Morgan Nyberg (vänster) kommer senast från ett tränaruppdrag i FBC Ungdom, som han lämnade efter säsongen 17/18. Där bildade han en coachtrio med Magnus ”Mankan” Nilsson (höger)  och Elias Andersson.
Morgan Nyberg (vänster) kommer senast från ett tränaruppdrag i FBC Ungdom, som han lämnade efter säsongen 17/18. Där bildade han en coachtrio med Magnus ”Mankan” Nilsson (höger) och Elias Andersson.Foto: Arkivfoto

SSG-ledningen har länge vetat om att Jimmie Nilsson var inne på sin sista säsong som huvudtränare. Därför kan man redan nu presentera hans ersättare i form av ett erfaret namn.

Morgan Nyberg har en gedigen tränarbakgrund. Nu plockar han ner taktiktavlan från hyllan efter ett sabbatsår.

Annons

Senaste uppdraget för Nyberg var i FBC Ungdom. Där bildade 53-åringen en coachtrio med Elias Andersson och Magnus ”Mankan” Nilsson när laget tog klivet upp i division ett förra säsongen.

–Vi ville ha någon äldre med en hel del rutin och där var Morgan vårt förstanamn. Vi satte oss ner för att diskutera lite hur vi tänkt, och vi lyckades sälja in oss, säger sportchefen Pontus Björk.

SSG klarade sig kvar som nykomling. Nu vill man etablera sig och bli en division 2-förening på allvar. Dels när det gäller det sportsliga, men även i arbetet runt omkring.

– Allt behöver steppas upp med träningar, träningsnärvaro och att föreningen kliver in mer i matcharrangemanget. Förbundet är ganska hårda med en sån grej. Sargvakter, speaker och allt sånt måste skötas bättre.

Karl-Oskar Karlsson har fungerat som assisterande tränare till Jimmie Nilsson den här säsongen. Pontus Björk hoppas att Karlsson blir kvar.

– Han har varit väldigt tveksam tidigare, men jag tror han är jäkligt sugen nu. Samtidigt vet vi om att han har mycket annat, och ska bli pappa i sommar. Vi hoppas han kan vara med på minst en träning i veckan och alla matcher. Det är en jäkligt bra föreningskille.

Några besked kring spelartruppen?

– Jag har skickat ut till alla och frågat och hittills är det ingen som nämnt något om att de ska försvinna. Alla pratar om att de inte har jättemycket sug just nu, men så brukar det ju alltid vara. Det vore konstigt annars.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons