Annons

Klart: FBC värvar forwardstalang från AIK

William Almlöf blir FBC Kalmarsunds sjunde och sista nyförvärv inför klubbens andra säsong i SSL. Forwarden ansluter från AIK.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 21 maj 2019

Uppgifterna om att AIK:s William Almlöf var nära FBC kom förra veckan och nu är 18-åringen presenterad. Forwardstalangen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kalmarsund.

Almlöf stod för totalt 39 (27+12) allsvenska poäng förra säsongen.

Annons

– Föreningen har extremt höga och tydliga mål, vilket passar mig väldigt bra. Man har höga förväntningar att gå så långt som möjligt som lag, vilket även jag som spelare vill, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

FBC-tränaren Adam Kallenberg:

– I William ser vi många bitar av en modern innebandyspelare. Han är oförutsägbar och vill gärna utmana sina spelare i fart men har också sinnesnärvaro att vara kall och sätta dit bollarna med precision när lägena uppkommer.

William Almlöf blir FBC:s sjunde och sista nyförvärv inför klubbens andra säsong i SSL.

– Vi har goda förutsättningar att nå slutspel, vilket är vårt mål kommande säsong. Att vi redan under vår andra säsong i SSL står oss väl i konkurrens med toppklubbar när det kommer till att värva spelare bådar gott inför framtiden, säger klubbchefen Per Viberg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons