Annons

Klart: Allsvensk poängspelare till FBC

40 allsvenska poäng i Lindås förra säsongen.
Nu har Max Källerteg skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.
Innebandy • Publicerad 20 april 2020
Max Källerteg blir FBC Kalmarsunds andra nyförvärv.
Max Källerteg blir FBC Kalmarsunds andra nyförvärv.Foto: FBC Kalmarsund

Målvakten Thomas Crona blev Kalmarsunds första nyförvärv inför nästa säsong. Max Källerteg blir nu det andra. Den 20-åriga Lindås-forwarden, som gjorde 40 (25+15) allsvenska poäng den gångna säsongen, har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.

Källerteg besökte Kalmar tidigare under våren.

Annons

– Jag kände från första stund att de är en proffsig förening som vill slåss om medaljerna, och där vill jag gärna vara med och bidra, säger han i ett pressmeddelande.

Forwarden har redan hunnit med att spela i SSL med både Lindås och Warberg. Den sistnämnda klubben spelade han för på dubbellicens den här säsongen där det blev sju poäng på tio matcher.

– Jag skulle beskriva mig som en rightspelare som skjuter bra och gillar att komma med fart och göra min gubbe. Jag är säker på att jag kommer utveckla alla delar av mitt spel under min tid i i Kalmarsund.

Sportchefen Adam Kallenberg i samma pressmeddelande:

– Trots sin ringa ålder har han under de senaste säsongerna gäckat motståndarnas backar i både SSL och Allsvenskan med en målfarlighet som är få förunnat. Jag har följt honom noggrant under dessa år och det skall bli synnerligen intressant att få ta del av hans framtida utveckling hos oss.

– Med Max adderar vi ytterligare en portion ungdomlig spets till en redan framtidssäkrad trupp. Vänsterfickan i KIFAB Arena har fått en ny vicesheriff i vårt senaste nyförvärv, Max Källerteg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons