Annons

Kalenderårets sista ÖB-sexa

Tuff konkurrens om målvaktsposten.
Stockholmaren blev inringd - och blev matchvinnare.
Invigningsmatchen i Kifab Arena gav hopp om en rolig vårsäsong.
Innebandy, ÖB-sexan • Publicerad 25 december 2019
Isabel Aravena var lysande i FBC:s invigningsmatch.
Isabel Aravena var lysande i FBC:s invigningsmatch.Foto: Magnus Jansson

Kalle Bending-Sörling, FBC Kalmarsund (4)

Kommentar: Det har presterats flera fina målvaktsinsatser sedan senaste uttagningen. Victor Johansson, FBC Ungdom, och Emmy Sjögren, FBC Ungdom, var båda högst bidragande till lagens framgångar innan juluppehållet. Men efter noga övervägande så är det Kalle Bending-Sörling som hamnar på målvaktsposten, i vad som är kalenderårets sista ÖB-uttagning. Han har vuxit sig in i rollen som förstekeeper och det visade han inte minst mot Warberg i förra veckan. Numera alltid lika stabile Kalle stod för ett par monsterräddningar i mellanakten. Och i slutminuterna såg han också till så att FBC plockade hem tre poäng till julhelgen.

Annons

Jesper Lindström, FBC Kalmarsund (1)

Kommentar: Han har fått agera backkollega tillsammans med brorsan Tobias i ett par matcher. Det gjorde han riktigt bra! Men FBC-backen Simon Nilsson är tillbaka från avstängning. Och det innebär också att 23-årige Jesper är tillbaka som forward. Mot Warberg var det hans femma som drev laget fram till en ny seger. Med sina två mål blev han också stor matchvinnare för FBC.

Ellen Sjöström, FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Kommentar: Ifjol avslutade hon säsongen som back. Med FBC Kalmarsund var hon en match ifrån att ta sig upp till SSL. I år har hon spelat ett par enstaka matcher med FBC Ungdoms bilaga. När tränaren Niklas Nilsson stod med ett brandskattat lag inför toppmötet mot Värnamo ringde han ett chansartat samtal till stockholmaren. ”Kan du vara med?”. Samma morgon gav Ellen Sjöström tummen upp. Hon var kvar vid Kalmarsundet. Hon kom in och visade att takterna sitter kvar. Ellen blev matchvinnare och noterades för två mål i sitt gästspel.

Pontus Johansson, Mörbylånga GoIF (1)

Kommentar: Ett på förhand uträknat Mörbylånga skulle inte visa sig ha någon chans mot FBC Kalmarsund Ungdoms b-lag. Men Mörby-forwarden störde ö-rivalen. Enligt lagkamraten Daniel Nilsson var forwarden stekhet. I sin blott sjätte match kom det fyra nya mål. Genom ett hattrick i mellanakten ordnade han till lite derbynerver i sista perioden. Mörbylånga klev från 0-6 till 6-8-underläge. Mycket tack vare Pontus frejdiga anfallsspel.

Lovisa Abrahamsson, FBC Kalmarsund (1)

Kommentar: I Kifab-premiären var hon företagsam i sin centerposition och var mycket bra matchen igenom. Hon gjorde inte det historiska första målet. Men hon gjorde målet som banade iväg för en klassisk ketchup-effekt. 3-1-målet mot Hovslätt blev början på den tvåsiffriga segern.

Isabel Aravena, FBC Kalmarsund (2)

Kommentar: Hon spräckte nollan inför 1 405 åskådare på läktaren. Det historiska 1-0-målet inne i Kifab arena gjordes som bekant av Isabel Aravena. Att skriva ett stycke klubbhistoria är få idrottsutövare förunnat. Endast det yttersta skiktet av idrottsutövare får vara med om sådant. Hon tog klivet upp från FBC Ungdom inför denna säsong. Mot Hovslätt visade hon varför. Det blev ytterligare ett mål och en assist. Dessutom var hon enormt viktig kugge i den målglada invigningsmatchen.

Annons

Veckans ÖB-coach

Viktor Sheffield, FBC Kalmarsund (1)

Kommentar: Hela hösten har det snackats om att FBC inte kan göra mål. Viktor Sheffield behövde en dryg månad på sig för att tysta alla kritiker, varav undertecknad är en av de. 10-1-segern mot Hovslätt var inte bara övertygande. Den gav hopp om att det kan bli en fin vårsäsong inne i Kifab Arena. Att man kan få uppleva nya heta matcher i SSL-kvalet.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons