Annons

Jacob Petersson på väg till Glömmingerival

Jacob Petersson lämnar Räppe GoIF. Nästa lag kan bli Älmeboda/Linneryd – i Glömminges division 3-serie.
– Att komma till Öland och få några gratismål på David (Jansson) är aldrig fel, säger ”Jacke”.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 23 februari 2018
Jacob Petersson lirade med Borgholm inomhus, nu luta det mot nytt lag i Växjö-trakten
Jacob Petersson lirade med Borgholm inomhus, nu luta det mot nytt lag i Växjö-trakten

I fjol kom Jacob Petersson från Lindsdal till Räppe. Han hjälpte division 2-nykomlingen greja nytt kontrakt med nio mål. Men efter en säsong har han meddelat föreningen att han inte blir kvar.

– Jag vill ha ett miljöombyte med en ny tränare. Dessutom har de tappat en del folk och jag är inte så intresserad av att slåss i botten ett år till. Sen känner jag för att göra något annat här i Växjö. Det är ett sätt att lära känna mycket folk också, säger anfallaren.

Annons

En het kandidat till att föräras IFK Borgholm-produktens påskrift är Älmeboda/Linneryd – Glömminges division 3-motståndare. ”Jacke” spelade med laget så sent som i söndags, när man slog ut Glömminge i Åryd Cup.

– Älmeboda har legat på sedan i höstas och frågade om jag ville spela cupen med dem. Det passade bra, det är rätt förutsättningslöst och ett bra sätt att lära känna killarna i laget i pauserna mellan matcherna. De har ett bra lag och kan nog ha goda chanser i trean. Det är kul att vara med i toppen av en serie också. Dessutom har de en ung tränare med nya idéer, såna är jag intresserad av.

Och du får möta Glömminge?

– Ja, det hade varit kul. Det är inte division 2, men man kan slå bra lag även i trean. Det är aldrig fel att komma till Öland och få några gratismål på David (kusin Jansson).

Är det så?

– Ja, jag gjorde mål på honom i båda mötena med Lindsdal i fjol. Jag var med IFK och mötte honom i ÖM när han spelade i RM också. Vi fick storstryk, men jag gjorde i alla fall mål på honom.

Älmeboda/Linneryd är dock inte det enda alternativet för ”Mål-Jacke”.

– Det är en bit härifrån och avståndet avskräcker lite. Växjö BK håller till bara en kilometer ifrån mig. Det är förvisso division 4, men det lär också bli ett topplag.

Mikael AlmasiSkicka e-post
Mikael AlmasiSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons