Annons

Högklassig leverans av Rosenqvist - men backskada oroar FBC

Fem poäng på de fem första omgångarna.
En glödhet Emelie Rosenqvist dubblade sin egen poängskörd mot Hovslätt.
– Emelie var riktigt bra, säger Krister Carlsson.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 26 oktober 2019
Forwarden Emelie Rosenqvist noterades för 1+4 i Kalmarsunds seger borta mot Hovslätt.
Forwarden Emelie Rosenqvist noterades för 1+4 i Kalmarsunds seger borta mot Hovslätt.Foto: Magnus Jansson
Innebandy, allsvenskan dam

Hovslätts IK - FBC Kalmarsund 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Målen: 1-1 Matilda Abramsson (Emelie Rosenqvist), 1-2 Rebecka Johansson (Emelie Rosenqvist), 1-3 Matilda Abramsson (Emelie Rosenqvist), 2-4 Emelie Rosenqvist, 2-5 Sara Waktel (Emelie Rosenqvist)

Skotten: 22-25 (8-8, 5-11, 9-6)

Publik: 176

Kvarnligan:

3) Emelie Rosenqvist

1+4 talar sitt tydliga språk. Rosenqvist var mycket bra.

2) Beverly Smedenäs

Gedigen insats från målvakten med flera viktiga räddningar.

1) Matilda Abramsson

Backen blev tvåmålsskytt. Fortsätter att utveckla sitt offensiva spel.

Krister Carlsson och FBC-staben fortsätter att experimentera för att försöka hitta rätt kemi i kedjorna. Mot Hovslätt var nyförvärvet Emma Andersson nedflyttad som center, med Rebecka Johansson och Emelie Rosenqvist bredvid sig.

Det var den sistnämnda som spelade huvudrollen i 5-2-segern. Rosenqvist stod på fem poäng efter de fem första omgångarna. Nu dubblade hon sin egen poängskörd när den glödheta forwarden svarade för ett mål och fyra assist.

Annons

– Hon hade fin fart under fötterna och ett riktigt krigarhjärta. Emelie var riktigt bra. Förstalinan med henne, Emma och ”Becka” skapade mycket lägen, säger Krister Carlsson.

Det var dock mer spänning i matchen än vad slutresultatet kanske visar vid en första anblick. Kalmarsunds två sista mål kom i tom bur efter att Hovslätt plockat målvakten. Hemmalaget reducerade till 2-3 i inledningen av tredje perioden.

– Jag är jättenöjd över att vi vinner matchen. Hovslätt är ett bra lag, med ett par riktigt bra spelare, men vårt försvarsspel fortsätter att fungera. Offensivt kanske vi fortfarande har lite svårt. Men någon dag kommer det att släppa, då gör vi tio mål i en sån här match.

En smolk i glädjebägaren är en skada på Nellie Karlsson. Backen åkte på en rejäl tackling i andra perioden när FBC hade en 3-1-ledning. Situationen resulterade i en femminutersutvisning för Hovslätt.

– Första perioden gör vi riktigt bra. I andra tappade vi lite momentum när Nellie fick den smällen. Det var en rejäl propp.

Hur illa är det?

– Hon har riktigt ont i både låret, revbenen och handleden nu efteråt. Vi får se, jag hoppas på det bästa, säger Krister Carlsson.

Nellie Karlsson.
Nellie Karlsson.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons