Annons

Hela FBC Kalmarsund i karantän – två SSL-matcher ställs in

Ett fall av covid-19 i FBC Kalmarsunds spelartrupp gör att hela truppen och samtliga ledare sätts i karantän fram till och med torsdag. Matcherna mot Sirius och Storvreta skjuts fram.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 19 februari 2021 • Uppdaterad 20 februari 2021
FBC Kalmarsunds match mot Sirius på lördag ställs in på grund av covid-19 i Kalmarsunds trupp.
FBC Kalmarsunds match mot Sirius på lördag ställs in på grund av covid-19 i Kalmarsunds trupp.Foto: Andreas Yngvesson

Hela FBC Kalmarsunds spelartrupp och samtliga ledare tvingas till karantän efter att en spelare testats positivt för covid-19 under fredagen.

– Utmaningen är att personen i fråga var med på bussresan till Umeå. Vi är beordrade av smittskyddet i Kalmar att sätta oss i karantän, säger FBC-tränaren Alexander Brinkmann.

Annons

Spelaren i fråga är symtomfri och testades i samband med att en person i hans närhet smittats.

”Vi är beordrade av smittskyddet i Kalmar att sätta oss i karantän.”
Alexander Brinkmann

Eftersom han tillbringade 13 timmar i buss till Umeå och 13 timmar hem tvingas hela Kalmarsunds trupp till karantän.

– Vi försöker få grepp om allting, jag har inte gjort annat än att prata i telefon om covid-19 de senaste fem timmarna, säger Brinkmann. Men klart är vi inte får träna eller spela innebandy förrän tidigast torsdag.

Det innebär att även matchen mot Storvreta på onsdag skjuts upp. Frågan är hur Kalmarsund ska lyckas få in båda matcherna i det redan tuffa spelschemat.

– Det kommer bli riktigt tufft, Vi har haft kontakt med förbundet idag och hoppas kunna få in en match i sista spelveckan, kanske blir det två matcher till där. Men det måste ju även funka för våra motståndare.

Vet du om spelarna på något sätt kan sköta egenträning under tiden?

– Nej, vi håller på att undersöka var gränsen går. Om man till exempel får ge sig ut och springa om man är satt i karantän. Vi har inga svar där än.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons