Annons

Håkansson snabbast igen - vann andra raka

Bara tre dagar efter segern i långa distansen på Hornsjön runt, var det dags för Amanda Håkansson att springa först över mållinjen i Löttorpsvarvet 6,5 kilometer. Segermarginalen blev dryga minuten för Högby IF-löparen.
Även på herrsidan blev det seger till Högby IF i form av Andreas Davidsson.
Löpning • Publicerad 21 juli 2020
Starten i Löttorpsvarvet 2020. Det blev  Amanda Håkansson (nummerlapp 47), Högby IF, som vann damklassen och upprepade segern från lördagens Hornsjön runt. På herrsidan vann klubbkamraten Andreas Davidsson (nummerlapp 245).
Starten i Löttorpsvarvet 2020. Det blev Amanda Håkansson (nummerlapp 47), Högby IF, som vann damklassen och upprepade segern från lördagens Hornsjön runt. På herrsidan vann klubbkamraten Andreas Davidsson (nummerlapp 245).Foto: Karolina Sörman

I den dalande eftermiddagssolen radade löparna upp sig, även denna gång i olika startgrupper. Med en temperatur runt 20 grader skulle den 6,5 kilometer långa sträckan bjuda på en behaglig löprunda i strandnära terräng för de 120 startande. I herrarnas klass stod Nils Hammaräng Grip på startlinjen taggad att upprepa sin seger från Hornsjön. Han fick se sig slagen med dryga minuten av Andreas Davidsson, båda med klubbadress Högby IF.

Löttorpsvarvet arrangeras på Löttorps Camping i Munketorp. Sedan drygt 20 år tillbaka ordnas en sportvecka främst för barn, alltid vecka 30. Det finns då chans att prova en mängd olika idrotter som beachvolley, innebandy, fotboll, basket och dans. För vuxna finns det träningspass. Det ordnas turneringar och i år hade en skejtare bokats för att komma och köra med barnen. Men allt har fått anpassas till den rådande corona-pandemin.

Annons

– I normala fall har vi omkring 250 barn på de här aktiviteterna. I år är det 120. Vi har inte kunnat göra någon innebandy och vi har små grupper förklarar Johanna Eklund som jobbar med Sportveckan på campingen.

Johanna Eklund, arrangör av Sportveckan på Löttorps Camping är nöjd med att Carl-Gustaf Nilsson och Högby IF ordnar ett löplopp: ”Det här fungerar mycket bra och campingen marknadsför det här på ett bra sätt, det finns ett stort intresse”, säger han.
Johanna Eklund, arrangör av Sportveckan på Löttorps Camping är nöjd med att Carl-Gustaf Nilsson och Högby IF ordnar ett löplopp: ”Det här fungerar mycket bra och campingen marknadsför det här på ett bra sätt, det finns ett stort intresse”, säger han.Foto: Karolina Sörman

Sportveckan har blivit en populär tradition och har lockat även dagsbesökare. Men nu är aktiviteterna bara öppet för gästerna, allt för att minska risken för smittspridning. Sedan omkring tio år samarbetar Högby IF med campingen och arrangerar Löttorpsvarvet under sportveckan. Bara tre dagar efter en liknande sträcka kring Hornsjön kan man ju undra om det inte blir för mycket och för många lopp. Men av intresset att döma stämmer det inte. Och de bäst placerade i Hornsjön Runt för tre dagar sedan var de mest taggade på startlinjen.

– Vi har ju en palett att olika distanser och fem-sex kilometer kan i stort sett vem som helst jogga runt. Vi försöker ju bygga vidare på olika sätt, vi har kört Böda Beachrun ett par år där man springer i sand och vatten, vi hade på gång en 15-kilometersslinga i samband med Ölands Maraton men den tog vi bort i år. Men om man tycker om att tävla så vill man ju vara med och blir taggad av att springa flera lopp. Jag tror att många tycker att vi har bra arrangemang och håller en bra kvalité och då kommer man tillbaka. Det är många i föreningen som drar sitt strå till stacken och vi har byggt upp det här från år till år, förklarar Carl-Gustaf Nilsson, tävlingsledare från Högby IF.

Resultat

Löttorpsvarvet

Herr, 6,5 km:

1. Andreas Davidsson, Högby IF, 20:01.

2. Nils Hammaräng Grip, Högby IF, 21:13.

3 Alexander Svensen, Svensens Löppareklubb, 21:20.

Dam, 6,5 km:

1. Amanda Håkansson, Högby IF, 24:08.

2. Towa Nilsson, Högby IF 25:12.

3. Rebecca Arnesson, Växjö, 25:24.

P13, 1,4 km:

1. Sebastian Akkanen Nilsson, Stockholm 5:00.

2. Sidney Ewing, Nacka, 5:31.

3. Olle Grennborg, Myresjö IF, 5:47.

F 13 1,4 km:

1. Natalie Rantzer, IK Hinden, 5:30.

2. Amanda Akkanen Nilsson, Stockholm, 5:31.

3. Beata Kullman Larsson, Högby IF, 5:44.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons