Annons

Vinst som satt hårt åt: ”Kommer nog mer”

Med ett mål i varje halvlek blev det till slut vinst för Glömminge–Algutsrum hemma mot Lindsdal i premiären. Men vinsten satt hårt inne och lättnaden var stor när matchen blåstes av.
– Det var skönt. Då var premiären avdiskad. Det kändes lite trögt i slutet faktiskt, säger tränaren Bengt-Åke Sjöström.
FOTBOLL, DIV. 2 • Publicerad 14 april 2018 • Uppdaterad 16 april 2018
Amanda Ahlström gjorde sitt första mål för säsongen, knappast hennes sista.
Amanda Ahlström gjorde sitt första mål för säsongen, knappast hennes sista.

Det var en ganska jämn tillställning på Tallhöjden när Glömminge–Algutsrum och Lindsdal drabbade samman på lördagseftermiddagen. G/A hade lite mer av spelet och hade också ett par heta lägen under den första halvleken. Bland annat fick Amanda Ahlström en jättechans när gästernas målvakt drällde med bollen i samband med ett tillbakapass. Men den gången smet avslutet precis utanför stolpen.

Det första målet skulle ändå koma strax innan paus, när Johanna Bellander på högerbacken slog ett inlägg som tog på en Lindsdal-spelare och ställde målvakten helt.

Annons

I andra halvlek sjönk spelkvalitén något hos hemmalaget. Och Lindsdal tilläts att skapa fler chanser.

– I första kände jag mig inte så orolig, för de hade inte så mycket framåt. Men vi tappade orken lite i andra. Därför var det andra målet väldigt skönt, säger tränaren Bengt-Åke Sjöström.

Det andra målet kom med fem minuter kvar då Amanda Ahlström fick bollen i djupled till vänster i straffområdet och och kunde skjuta in den vid målvaktens första stolpe.

Ett mål som var efterlängtat.

– Ja, att de skulle ta så jäkla lång tid. Men att få sätta ett var ändå skönt. Det kommer nog mer, säger hon.

Det blev lite jobbigt i andra?

– Ja, vi har ju tänkt att bli ett lite mer spelförande lag i år. Men det lyckas vi inte riktigt med idag. Speciellt inte i andra. Jag tycker ändå att vi hittar lite spel i första och skapar lite chanser. Men vi har en tunn trupp och har haft mycket skador, så då är det svårt att spela ihop den.

– Men vi vann och det var väl det som räknades idag.

Även tränare Sjöström betonar den tunna truppen.

– Vi hade två på bänken i dag som egentligen var sjuka, som inte skulle hoppa in. Men de ställde upp i alla fall. Det är tufft, det är en liten trupp. Men när vi väl har manskap så är vi bra.

Annons

Någon du vill lyfta fram idag?

– Ja, högerbacken, Johanna Bellander. Hon jobbade kopiöst. Mycket bra!

– Fast hela backlinjen var bra.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons