GAIF-vinst mot Lindsdal: ”Vi spelade fantastiskt bra”

Efter en lysande inledning på matchen och en stabil andra halvlek kunde Glömminge-Algutsrum vinna mot Lindsdal med 2–1.
– Det var en bra match! Bra insats av hela laget, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 25 juni 2018
Ida Johansson gjorde 1–0 till GAIF på straff.
Ida Johansson gjorde 1–0 till GAIF på straff.

Efter en ganska slät figur senast mot Ronneby väntade på måndagskvällen en tuff bortamatch mot Lindsdal för Glömminge-Algutsrum.

Men GAIF inledde bra. I den 21:a minuten kunde Ida Johansson ge bortalaget ledningen på straff. Men den glädjen varade bara i någon minut. För kort efter målet kvitterade Lindsdal till 1–1. Därefter var det en ganska jämn match fram till pausvilan.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt, men GAIF tog över allt mer och i den 70:e minuten kunde Johanna Arvidsson göra 2–1 till gästerna efter hörna från Jenny Hedfors.

Enligt GAIF ordförande, Bitte Börjesson, kunde man komma längre upp i banan en bit in i andra halvleken efter en del byten.

– Vi pressar på med hela laget. Men Lindsdal är inte ofarliga i kontringarna.

GAIF hade även efter målet en del chanser att utöka ledningen, men 2–1 stod sig matchtiden ut.

– Vi spelade fantastiskt bra första tjugo. Sedan kom vi in i någon liten svacka. Men vi redde ut det rätt bra och fick bra tryck i andra. Det var en bra match! Bra insats av hela laget, berömmer GAIF-tränaren Mikael Grahn efter matchen.

Var det något specifikt i spelet som var bra?

– Vi försökte rulla och få bra driv i spelet. Det var en bra lagmatch. Vi jobbade bra tillsamman hela laget. Alla ville vinna.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.