GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Första seriederbyt på 23 år

– Vi får se hur mycket tuppkam de har kvar när de lämnar Kvarnvallen på lördag, säger Daniel Ingesson.
– Vi har mer kvalité som lag men jag vågar inte ta ut någon seger i förskott, säger Anders Larsson.
Mörbylånga och Hulterstad möts i första seriederbyt på 23 år.
Fotboll • Publicerad 4 maj 2018 • Uppdaterad 4 maj 2018
Hulterstad vann mot Mörby 2008, med Jerker Nilsson (i bakgrunden) som mittback för HAIK och ordförande i MGoIF.
Hulterstad vann mot Mörby 2008, med Jerker Nilsson (i bakgrunden) som mittback för HAIK och ordförande i MGoIF.

Trots att det var mer än två decennier sedan lagen möttes minns de båda matchen.

– Jag var med senast vi mötte Mörbylånga i seriesammanhang, det var 1995. De vann på Kvarnvallen och gick upp i fyran, säger Daniel Ingesson.

– Jag var inte på plan den matchen men minns att Roger ”Snabbe” (Andersson), Magnus Yngvesson och Ola Jansson gjorde målen, att vi vann med 3–2 och att det var god dricka i bilen hem, skrattar Anders Larsson.

Lagen har däremot mötts på senare år i ÖM – 2008 vann Hulterstad. Tioårsjubileum i år med andra ord.

– Haha, ja, det var en kul match. Jerker Nilsson satt som ordförande i Mörbylånga men spelade för oss när vi sparkade ut Mörby ur ÖM, säger Ingesson.

Larsson minns den inte som lika kul.

– Jerker jublade när de vann på straffar. När han skulle bli ordförande igen några år senare i Mörbylånga var det första jag sa att han skulle skriva över sig som spelare också i klubben.

På lördagen brakar lagen ihop igen på Kvarnvallen. Efter att ha skrapat ihop vars två pinnar i serieinledningen.

– Det är lite olyckligt är att Hulterstad aldrig haft så många Mörbylångaspelare i truppen som nu. Det kan vara både en fördel och nackdel. Antingen är de extra taggade eller urartar det.

Daniel Ingesson har själv varit tränare för Mörbylånga i ungdomslag senaste åren.

– Men det är ingen tvekan om att det är Hulterstad som gäller, det är min moderförening. Det här är ju matchen man inte vill förlora och det lär bli en riktig holmgång.

Vem är favorit då?

– Om man får tro vad som stod i Fotbollsbladet så ska ju Mörby vara storfavoriter eftersom de är ”det enda laget som är taktiskt skolade”. Vi får se hur mycket tuppkam de har kvar när de lämnar Kvarnvallen på lördag, säger Ingesson.

– Jag tycker att våra grabbar är jäkligt duktiga och självklart tror jag att vi vinner. Men det är jättesvårt att sia om något resultat. Det blir spännande.

Larsson:

– Vi har mer kvalité som lag men jag vågar inte ta ut någon seger i förskott. Det är en väldigt öppen historia där laget med störst hjärta vinner, handlar inte om att slå flest passningar utan vinna flest närkamper.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.