Annons

Formstark Karlsson går för hattrick i Ljungby

Två rekordserier där sedan tidigare.
Lovisa Karlsson har ställt in siktet på en ny fullträff på Sunnerbovallen.
– Formen har känts väldigt bra den senaste tiden, säger 20-åringen.
Friidrott, mångkamps-SM • Publicerad 31 juli 2020
Lovisa Karlsson har tidigare svarat för två personliga rekordserier på Sunnerbovallen i Ljungby. I helgens mångkamps-SM har 20-åringen chans att slå till en tredje gång.
Lovisa Karlsson har tidigare svarat för två personliga rekordserier på Sunnerbovallen i Ljungby. I helgens mångkamps-SM har 20-åringen chans att slå till en tredje gång.Foto: Gustav Schön

Mångkamps-SM

När: 31 juli - 2 augusti.

Var: Sunnerbovallen, Ljungby.

Lovisa Karlsson har en stark sommar bakom sig. I mitten av juni slog Högby-mångkamparen till med en ny personlig rekordserie i sjukamp vid en tävling i Ljungby.

Det var andra gången i karriären som ett nytt personbästa sattes just på Sunnerbovallen. Karlsson har med andra ord ingenting emot att återvända dit för helgens mångkamps-SM.

Annons

– Nä, det känns väldigt bra, säger 20-åringen.

Har det blivit favoritarenan, rent av?

– Jo, den ligger högt upp på listan. Det måste jag säga.

Lovisa Karlsson är den yngsta av fem anmälda deltagare i K22-klassens sjukamp. Seniorklassen är bara två namn stor. Hennes nuvarande rekordserie är 5 690 poäng och det är definitivt ingen omöjlighet att den ryker under lördagen och söndagens tävling.

– Formen har känts väldigt bra den senaste tiden. Jag hoppas det håller i sig över helgen, det ska bli riktigt kul att tävla igen.

Vad går du in med för målsättning?

– Jag brukar inte tänka medalj eller så. Mitt mål är att gå för ny rekordserie, sedan får jag se hur långt det räcker.

Sett till din nuvarande serie. I vilka grenar finns största förbättringspotentialen?

– Höjdhoppet vill jag verkligen ska släppa. I längdhoppet kan jag hoppa en bra bit längre, sedan även kapa några sekunder på 800 meter. Kulan... ja, det känns som att jag kan göra bättre i alla grenar. Sedan ska man bara få till det på just den dagen, säger Lovisa Karlsson.

Klubbkamraten Marcus Nilsson är en av sex deltagare i herrarnas tiokamp. 29-åringen, som opererat en krånglande hälsena tidigare i år, går in i tävlingshelgen utan några som helst förväntningar på sig själv.

Annons

– Den här säsongen blir liksom vad den blir. Det här är en av få tävlingar och vi får se hur det går. Jag har inte tränat lika mycket som under en vanlig säsong, säger Nilsson.

Marcus Nilsson har låga förväntningar inför helgens mångkamps-SM.
Marcus Nilsson har låga förväntningar inför helgens mångkamps-SM.Foto: Gustav Schön

Hur känns kroppen?

– Det känns väl lite ovisst. Jag har inte riktigt den träningsbakgrunden som jag brukar ha inför en mångkamp. Så det är lite upp och ner med både form och kropp. De tävlingar som jag gjort har ändå gått helt okej i vissa grenar, men vi får se hur jag kan hålla ihop det i stort.

Avslutningsvis, det sägs att du laddat upp genom att hjälpa till med ett hustaksbyte på norra Öland i sommar?

– Ja, lite så... I två veckor har jag bara stått och spikat egentligen. Men den här veckan har jag testat några grenar, det har gått bra.

Slitsamt?

– Ja, hade vi bara haft lite normala dagar så... Nu blev det att man gick upp och körde på tills det blev mörkt i princip. Det var väl det som gjorde det, säger Marcus Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons