Annons

Förlust mot jumbon - tunga höststarten fortsätter

Förlust mot jumbon efter en ny match med lång frånvarolista.
Böda/Högby får slita hårt just nu.
– Det är tufft som fan, rent ut sagt, säger Marcus Stark.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 16 augusti 2019
Björn Fjellström och Böda/Högby lyckades inte spräcka nollan hemma mot tabelljumbon Ljungbyholm.
Björn Fjellström och Böda/Högby lyckades inte spräcka nollan hemma mot tabelljumbon Ljungbyholm.Foto: Gustav Schön
Fotboll, div. 5 herr

Böda/Högby - Ljungbyholm 0-1 (0-1)

Man gick in i höstsäsongen som trea i tabellen, på samma poäng som fjärdeplacerade SSG. Tre omgångar senare har Böda/Högby helt plötsligt åtta poäng upp till ”kanonerna” på den sista kvalplatsen.

I vårens möte mot Ljungbyholm blev det seger med hela 7-1 på bortaplan, men nu blev Böda/Högby istället nollat på hemmaplan efter en ny match med många bortfall i truppen.

Annons

– Jag tror det var åtta startspelare från mötet i våras som inte var med nu, säger tränaren Marcus Stark.

Hemmalaget inledde annars piggt och hade chanser att ta ledningen. Men kort därpå var det jumbon Ljungbyholm som svarade för matchens enda mål.

– Sedan händer det egentligen inte så mycket mer. Det var ett ställningskrig. Utan att säga för mycket så är det inget bra lag vi möter, de ligger där de ligger av en anledning och jag kan inte tänka mig att de kommer klättra.

I skaran av de rutinerade pjäserna som saknades fanns bland annat Jonas Nilsson. Den 38-åriga mittfältaren ska köra Ironman i år igen och var tvungen att vara på plats i Kalmar för att skriva in sig på torsdagskvällen.

– Det blir ett ganska tungt lass att dra för de rutinerade spelarna som är med. Det är tufft som fan, rent ut sagt. Vi har haft många avstängningar också, men efter nästa match ska det vara nollat. Det är ingen som är negativ i det här.

Marcus Stark själv fanns med i matchtruppen och tränaren fick göra ett inhopp. Stark spelade de sista 20 minuterna och hann snacka till sig en varning efter att ha reagerat mot ett domslut.

– Äh, alltså jag blir så trött. ”Amen sluta nu” sa jag och då fick jag en varning. Det var världens lugnaste match och man måste få chansen att reagera.

Ett plus till Jakob Hultenius, som på nytt gjorde en bra insats på mittfältet.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons