Finnkampen utan ölänningar: ”Får rannsaka mig själv”

För andra gången på 2000–talet är inga öländska deltagare uttagna till varken Finnkampen för seniorer eller juniorer.
– Jag får rannsaka mig själv. Klart att det går upp och ner men det beror ändå på att vi varit för dåliga, säger Arne Svensson.
Friidrott • Publicerad 28 augusti 2018
Ingen öländsk sisu i klassiska Finnkampen i år.
Ingen öländsk sisu i klassiska Finnkampen i år.Foto: Anders Wiklund / TT

Förbundet släppte truppen till Finnkampen igår. Varken Högbys David eller Marcus Nilsson som varit med senaste åren är uttagna nu.

– David och Marcus hade väl varit rätt givna om de gått in för sina grenar (10 000 meter och stav), konstaterar FIK Färjestaden–legendaren.

Även ungdomsfinnkampen är ett tomt öländskt ark, sedan Lovisa Karlsson, Julia Samuelsson, Omar Ismail, Chakkrit Chanprakhon och Ludvig Bjurelid blivit för gamla för att få delta.

– Ja, vi har ett glapp bland ungdomarna nu. Ge det två år så ramlar det in talanger till Ungdomsfinnkampen igen. Vi ska inte misströsta för mycket.

Vad beror det på att återväxten är dålig just de här årskullarna?

– Jag får rannsaka mig själv. Till viss del beror det på att för mycket tid lagts på de äldre som var bra, säger Arne Svensson.

– Klart att det går upp och ner med kullarna. Det har inte varit lika många utövare i de åldrarna. Men, det beror ändå på att vi varit för dåliga.

Här kan du ta del av uttagningen till Finnkampen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.