Annons

FGoIF tog tredje raka: ”Gott att vara med och kriga däruppe”

Sextio bra minuter räckte för Färjestaden när Nättraby besegrades på bortaplan. Ofelia Medhammar gjorde matchens enda mål och FGoIF har nu tre raka segrar i serien.
– Matcherna som vi kanske hade förlorat de två tidigare säsongerna vinner vi nu, säger tränaren Johan Hellsten.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 4 juni 2018
Ofelia Medhammar gjorde matchens enda mål mot Nättraby.
Ofelia Medhammar gjorde matchens enda mål mot Nättraby.

Färjestaden gjorde en bra match på Nättraby IP mot tabelljumbon. Åtminstone i första halvlek och en kvart in på den andra.

– Ja, vi skapade en del chanser och spelade bra där, säger FGoIF-tränaren Johan Hellsten.

Annons

Matchens första och enda mål kom tjugofyra minuter in då Ofelia Medhammar fick i väg ett långskott som seglade in över Nättrabys målvakt.

Färjestaden spelade överlag bra både framåt och bakåt och hade en komfortabel ledning i paus.

Även den andra halvleken inleddes bra av Färjestaden. Men efter en timmes spel började kvaliteten sjunka något. Men man höll ändå undan och tog en viktig trepoängare i en jämn tabell.

– Matchen gick väl inte till historien som den bästa någonsin. Mycket på grund av den sista halvtimmen där vi inte spelade speciellt bra. Men det var ändå en okej match, säger Hellsten.

Ni verkar ha stabiliserat er i den övre delen av tabellen nu?

– Ja, det är gott att vara med och kriga däruppe. Förra året hade vi kanske förlorat en sådan här match. Nu gjorde vi mål trots att vi inte spelar som vi vill göra hela tiden.

– Nu har vi några viktiga omgångar fram till uppehållet. Det är en tight serie där alla slår alla. Men det är skoj att vara med där uppe.

Färjestaden ligger nu på en femte plats i tabellen med åtta matcher spelade.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons