Annons

FBC ungdom tog klivet upp i division 1: ”Overkligt att det är klart redan”

FBC Kalmarsund ungdom spelar i division 1 nästa säsong. Detta efter fyra mål på två glödheta minuter som gav 7–3 till slut i toppmötet mot Karlskrona.
– Obeskrivligt, det är riktigt skönt. Jag har varit med fyra säsonger när vi varit i botten och harvat och kvalat oss kvar och nu går vi och vinner istället, säger Adrian ”Bamse” Karlsson.
Innebandy div. 2/div. 1 • Publicerad 25 februari 2018
FBC Kalmarsund Ungdom – klara för division 1 nästa säsong.

Efter att resultaten gått FBC ungdoms väg så hade laget plötsligt möjlighet att fixa division 1–platsen på söndagkvällen vid seger mot topplaget Karlskrona. Men det var helt jämnt halvvägs in.

– Vi var ju illa ute i andra, då vimsar vi runt och har tur, konstaterar ”Mankan” Nilsson.

Annons

– Då kunde matchen gått åt ett annat håll men ”Bamse” kliver in och gör tre–fyra sjuka räddningar. Då såg jag nästan Slätafly-matchen nästa omgång framför mig, tänkte ”måste vi dit ner och tugga för att klara det här”, säger ”Mogge”.

Adrian ”Bamse” Karlsson har radat upp stormatcher senaste tiden och det här var inget undantag;

– Skönt göra lite räddningar i andra. Jag är ju tvungen, haha. Sedan får vi lite flow, säger han.

– Såhär har matcherna sett ut nästan hela säsongen, framför allt på slutet. Vi anfaller och de kontrar. Men det har ändå känts bra för mig, jag har lyckats toppa formen.

”Lite flow” ja. Det var faktiskt lite mer än så lite i ärlighetens namn. På två glödheta minuter gjorde laget fyra mål.

– Det släppte lite där, jag tror det var lite nervositet i första. Men vi fortsätter mala på och då kommer det till slut, när väl målen sitter går luften ur dem lite, säger Simon ”Hinken” Henriksson som gjorde tre mål.

– Det är en av anledningar till att det gått så bra i år. Vi har fått ett jäkla fint material med ”Smeck” (Marcus Andersson), ”Lillen” (Martin Willsund), ”Hinken” och några till som anslutit med rutin, säger tränare ”Mankan” Nilsson.

– De har inte bara kommit hit ner och latjat utan haft viljan att vinna något, konstaterar tränare Elias Andersson.

– Samtidigt som vi har byggt underifrån med unga killar och nu har det burit frukt, de har byggt upp erfarenhet, säger ”Mankan”.

En erfarenhet som syntes i tredje, det blev aldrig någon fara på taket trots att en division 1–plats fanns i potten.

Annons

– Vi är ödmjuka i tredje och fortsätter spela innebandy, säger ”Hinken”.

– Vi har jobbat mycket på att bygga självförtroende, att killarna ska våga, säger Morgan Nyberg.

Så ni var kolugna i tredje?

– Hahaha. Nä du, det vet du med det här laget väl? Inget är klart i de här kläderna, haha. Men det är också något vi eliminerat bort i år, de där riktiga rasen.

Det blev 7–3 till slut och division 1–platsen i hamn med tre matcher kvar av serien.

– Fy fan så jäkla gött, på något sätt lite overkligt att få det färdigt med så många omgångar kvar. Det är lyxlir, säger ”Mogge”

– Många sa det nu, att ”Fy fan va skönt att lämna den här jäkla serien” Vi har harvat här många år nu. Du kan räkna med en segerwhiskey ikväll, även fast det söndag, haha.

”Bamse”

– Obeskrivligt, det är riktigt skönt. Jag har varit med fyra säsonger när vi varit i botten och harvat och kvalat oss kvar.

FBC är uppe i serieledning, på samma poäng som Hovshaga.

– Nu ska vi bara knipa förstaplatsen i serien också, det är extra gutt att kunna skryta med en serieseger.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons