Annons

FBC stoppar stor del av verksamheten - spelar utan publik

FBC Kalmarsund väljer att stänga ner stor del av klubbens verksamhet med anledning av coronaviruset. Lördagens allsvenska match spelas utan publik.
Innebandy • Publicerad 13 mars 2020
FBC:s allsvenska match under lördagen kommer att spelas utan publik.
FBC:s allsvenska match under lördagen kommer att spelas utan publik.Foto: Gustav Schön

Med anledning av coronaviruset så fattade Smålands Innebandyförbund beslut på torsdagskvällen att ställa in alla ungdomsserier resten av säsongen, samtidigt som senior- och juniorserier rekommenderas att spelas klart utan publik.

På fredagen meddelar FBC Kalmarsund att man stoppar stora delar av verksamheten under resten av säsongen.

Annons

”Från och med i dag fredag den 13 mars ställer vi in, i stort sett, all verksamhet i föreningens regi säsongen ut. Inga av föreningens lag får tills vidare delta i turneringar och cupspel. Detta gäller all träning i föreningens regi”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

FBC:s division 1-lag och allsvenska lag kommer spela helgens avslutande matcher och från och med måndag omfattas man av beslutet.

Lördagens allsvenska dammatch i Kifab Arena kommer att spelas utan publik. Även Linköping IBK har meddelat att lördagens SSL-avslutning mellan Linköping-FBC Kalmarsund kommer att spelas inför tomma läktare.

Klubben avvaktar beslut gällande SSL-slutspelet. Ett besked förväntas komma under fredagseftermiddagen.

”Det mest troliga just nu är att slutspelet, i ett första läge, skjuts upp på obestämd tid”, skriver FBC Kalmarsund.

Beskedet förväntas få stora ekonomiska konsekvenser för FBC Kalmarsund på grund av tappade intäkter. Klubben skriver att FBC Kalmarsund och FBC Kalmarsund Ungdom har separata ekonomier vilket i dagsläget gör att det inte kommer innebära några konsekvenser för ungdomsverksamheten.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons