Färjestaden med och anordnar fyra landskamper

I september blir det många roliga Norgehistorier för Färjestadens GoIF. Det är nu klart att klubben kommer vara med och arrangera de fyra ungdomslandskamperna mot grannlandet på Ekerums nya fotbollsplan.
– Framför allt en stor ära men det ger även pengar som kompenserar bortfallet från Ironman, säger ordförande Lucas Nilsson.
Fotboll • Publicerad 21 augusti 2018 • Uppdaterad 22 augusti 2018
Ordföranden (och fotbollslegendaren) Lucas Nilsson anordnar landskamper ihop med Ekerum Resort.
Ordföranden (och fotbollslegendaren) Lucas Nilsson anordnar landskamper ihop med Ekerum Resort.

Efter en tids diskussioner fattade FGoIF definitivt beslut på måndagens styrelsemöte om att medverka vid landskamperna på Ekerum.

– Känns riktigt roligt. Det har varit väldigt snabb ryck.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om landskamperna som ska spelas på Ekerum. Det är nu klart med datum för matcherna, F16–landslaget spelar mot Norge 7:e och 9:e september och F15–landslaget lirar 21:e och 23:e september – även detta mot Norge. Matcher som TV–sänds på förbundets hemsida.

– Framför allt en stor ära. Det blir väldigt inspirerande för våra barn och ungdomar att vara med och känna stämningen kring en landskamp.

Nästa vecka blir det möte om upplägget inför landskamperna.

– Jag vet ganska lite nu men det behövs 20–30 personer för att hjälpa till med parkering, biljetter och annat runt omkring. Sedan går våra spelare in med landslagsspelarna på plan, konstaterar Lucas Nilsson.

– Vi vill hjälpa till och göra det här bra så att Svenska fotbollsförbundet känner att Öland är ett bra ställe att ha landskamper på i fortsättningen och då kan vi förhoppningsvis hjälpa till igen.

Klubben valde att inte hjälpa till med årets Ironman eftersom det ”inte gick ihop sig ekonomiskt”.

– Det här uppdraget kompenserar bortfallet från Ironman. Pengar vi behöver för att fixa anläggningen och kan hålla nere medlemsavgifterna.

Fotbollsplanen hade premiär i somras med träningsmatch Kalmar FF–Norrköping.
Fotbollsplanen hade premiär i somras med träningsmatch Kalmar FF–Norrköping.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.