Annons

Fanny Nilsson om tunga IFK-året: ”Varit tufft”

Degraderingen har varit klar sedan länge. Nästa säsong ska Fanny Nilsson och IFK Kalmar försöka studsa tillbaka efter året som superjumbo i Damallsvenskan.
– Jag har utvecklats hur mycket som helst, säger Nilsson, som tidigare under hösten kritade på för två nya säsonger på Gröndal.
Fotboll • Publicerad 8 november 2018
Fanny Nilsson blir kvar i IFK Kalmar de två kommande säsongerna.
Fanny Nilsson blir kvar i IFK Kalmar de två kommande säsongerna.

Mängder av förluster, mängder av skador och dessutom ett tränarbyte mitt under säsongen. FGoIF-produkten Fanny Nilsson och hennes IFK Kalmar prövades rejält under debutsäsongen i Damallsvenskan.

– Det har varit tufft. I slutet av säsongen var det mest att jobba för att utvecklas, istället för att ta mer poäng. Att försöka våga spela istället för att skjuta bort bollarna.

Annons

Den sista serieomgången spelades i slutet av oktober, men återkomsten och degraderingen till Elitettan har mer eller mindre varit klar sedan sommaren.

IFK Kalmar inledde annars starkt. Nykomlingen förlorade med 2-1 i seriepremiären borta mot de blivande mästarinnorna Piteå. I tredje omgången kom första segern borta mot Vittsjö. Men de tre poängen skulle visa sig bli de enda som IFK plockade under säsongen.

Innermittfältaren har noterats för 18 starter av 22 möjliga.

– Starten kändes bra, sedan började skadorna komma. Efter ett par veckor var vi inte alls samma elva som vi började med.

Hur har säsongen känts för dig personligen?

– För egen del har den känts bra, jag har utvecklats hur mycket som helst. Även om det varit ett skitår så känner alla att de har utvecklats. Det är också många unga som fått chansen.

Fanny Nilsson har köpt lägenhet i Kalmar under hösten. I samma veva passade hon på att förlänga kontraktet och blir därmed kvar på Gröndal de två kommande säsongerna.

2018 var hennes femte a-lagsår i föreningen.

Du är bara 22 år och har fått känna på allsvenskt spel nu. Kan det bli ett nytt äventyr i något annat lag?

– Alltså... kanske. Nu har jag två år här, sedan får vi se hur det går. Målet är att vi ska gå upp igen under de två närmaste åren.

Annons

Josefine Nilsén, IFK-truppens andra inslag som listar Färjestadens som moderklubb, har inte tagit något beslut om framtiden än. Mittfältaren fanns med i matchtruppen vid 17 tillfällen den här allsvenska säsongen, fördelat på elva starter och sex inhopp.

– Jag är välkommen i IFK men har inte skrivit på något än, säger 18-åringen.

Vad lutar det åt? Har du haft någon kontakt med Färjestaden?

– Jag är öppen för eventuella erbjudanden, men har inte haft kontakt med Färjestaden.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons