Annons

Engvall spräckte skallen: ”Jäkligt mycket blod”

Precis i slutet på matchen mot Union Saint-Gilloise brakade öländska stjärnan Gustav Engvall ihop med en motståndare i en nickduell.
– De häftade ihop huvudet i omklädningsrummet. Det gjorde otroligt ont, berättar han.
Fotboll, belgiska andraligan • Publicerad 1 mars 2019
Gustav Engvall: ”De scannade huvudet efteråt och det var lugnt, jag kan faktiskt träna och matcha fortsatt framöver. Det var skönt, man har ju respekt för huvudskador.”
Gustav Engvall: ”De scannade huvudet efteråt och det var lugnt, jag kan faktiskt träna och matcha fortsatt framöver. Det var skönt, man har ju respekt för huvudskador.”

– Det var jäkligt mycket blod. Skallen sprack riktigt ordentligt, konstaterar Engvall efter den otäcka avslutningen av Mechelens match mot Union Saint-Gilloise.

– Jag gick upp i en nickduell och en mindre kille träffade mig illa i bakhuvudet. Det var en jäkla smäll.

Annons

Engvall fick lappas ihop lagets sjukvårdspersonal direkt i omklädningsrummet.

– De häftade ihop huvudet i omklädningsrummet. Det gjorde otroligt ont.

Jacket var så pass stort att det gick att sätta ner ett finger.

– Jag fick ingen bedövning och de inte sa hur många stift jag behövde. Jag frågade gång på gång men de svarade de inte utan bara fortsatte, först ett, sedan två och sedan ett tredje stift. Det räckte.

Engvall hade tur i oturen. Han hade inte fått någon hjärnskakning.

– De scannade huvudet efteråt och det var lugnt, jag kan faktiskt träna och matcha fortsatt framöver. Skönt, man har ju respekt för huvudskador.

Om åtta–nio dagar ska skadan vara läkt. Gustav Engvall ska dock kunna vara spelklar redan på söndag i seriens sista match.

– Det ska inte vara några problem att spela. Jag får väl se till att nicka med fronten av huvudet, det brukar ju ändå vara det bästa…

Matchen i helgen är mot Lommel och Mechelen måste vinna samtidigt som serieledande Beerschot–Wilrijk tappar poäng för att kliva förbi. Detta eftersom utöver den oturliga skallskadan så blev det även en tung smäll med 0–5 mot Union senast.

– Det var ingen höjdarmatch kan man lugnt säga. Riktigt tung vecka. Vi hade chansen att gå upp som serieledare vid seger och det satt nog i huvudet.

Annons

Eftersom Mechelen vann första blocket av serien så blir det antingen en direktplats till högstaligan, vid serieseger, eller kval om en plats uppåt mot just Beerschot–Wilrijk.

– Hade det varit en vanlig tabell med alla matcher ihop så hade vi redan avgjort det här. Men nu blir det i värsta fall play off, det är inte så illa.

Engvall öste in mål första halvan av säsongen, nu har han istället blivit mer av en framspelare.

– Vi har spelat bra och jag har varit lite av kreatören, så det känns som jag fått en bra roll i laget. De flesta matcherna är väldigt stängda, defensivt motstånd med mål på fasta situationer och inlägg, det är inte riktigt min starka sida.

Mechelen har även en cupfinal att se fram emot, 1 maj mot Gent som är sjua i förstaligan.

– Ja, det kan bli en riktigt kul avslutning. Cupen passar oss bra, då är det inte lika låst spel utan lag som vill anfalla mot oss.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons