En svajig resa är nu över för Nilsson

EM-resan är över för Marcus Nilsson som slutade på en 12:e placering i mångkampen.
– Det har varit ganska struligt, så jag är inte så speciellt nöjd med resultatet.
Friidrott • Publicerad 9 augusti 2018
Marcus Nilsson
Marcus NilssonFoto: Privat/Calle Nilsson

Ett varmt EM är nu slut för Högbys Marcus Nilsson, som slutade på en 12:e plats i mångkampen i Berlin.

– Det har varit ganska struligt, så jag är inte så speciellt nöjd med resultatet. Men jag kämpade mig igenom mångkampen ändå, säger Högby-mångkamparen Marcus Nilsson.

– Jag hade ju ganska mycket mer förhoppningar om att få högre poäng och igår med tanke på de som hände med staven tappade jag kanske 100 poäng som jag annars inte skulle gjort, så det var väl lite spiken i kistan, men redan innan hade jag tappat en del.

Det blev ett par motgångar för Nilsson när han under första dagen hade en krånglande mage och under dag två under stavhoppet så gick staven av. En omtumlande händelse som Nilsson klarade sig bra ur. Men han satte ett personbästa med tolv hundradelar på 100 meter och Även värmen har tagit hårt på de Marcus och de tävlande under dagarna, bland annat fick flera tävlande i gången avbryta på grund av värmen.

– Det var svårt, men det var nog svårt för många, de har varit väldigt varmt och långa dagar. Jag tror att jag kanske hade lite extra svårt med att känna att jag hade energi och kände mig stark. Det var lite ojämnt och jag fick det väl inte riktigt att stämma.

EM pågår till och med söndag kväll men för Marcus del är det färdigtävlat. Av 28 som startade tio kampen hamnade Marcus på en 12:e placering. Nu laddar han istället om för nästa tävling.

– Jag tror jag ska köra mångkamp i mitten av september, men jag ska känna på det någon vecka om jag är redo. Har haft lite problem med en hälsena och så att jag kan ladda om och känna att de blir kul. Jag ska känna på det, nu blir det ett par dagar lugnt med vila.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.