Annons

En poäng för ett hårt kämpande SSG

En tuff match på förhand väntade när SSG under lördagen åkte till Vimmerby för att ta emot tabelltvåan. Matchen var jämn och slutade till slut oavgjort, 4-4.
Ortsdatering • Publicerad 19 februari 2018

Tabellfyran SSG gästade i helgen tabelltvåan Vimmerby IBK och det blev en jämn och tuff match.

– De är bra. De är tuffa och spelar hårt, nästan lite fult till och med. De har en del tunga pjäser som är svåra att stoppa. De är genombrottsstarka och kommer med full kraft och fart. Men innebandymässigt är vi lite bättre än dem.

Annons

SSG inledde matchen bäst och kunde även ta ledningen drygt fem minuter in i den första perioden.

– I första ser det tryggt ut och de kommer inte till några farliga lägen. Men sen åker vi på två skador och perioden hackar sönder lite. Det blir avmattat och egentligen är det en ganska stillastående period, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.

SSG åkte till matchen med endast tio utespelare efter både sjukdomar och skador i truppen. Och efter två skador redan i första perioden blev det än tuffare för bortalaget.

– Det märks att de fått instruktioner att spela hårdare och komma mer in på kropp. Och i andra och tredje perioden spelar de tuffare. Med vårt korta manskap blir det svårt att stå emot till slut, säger Henricsson.

Men SSG kämpade på bra och fick trots skadorna med sig en poäng efter slutresultatet 4-4.

Är ni nöjda med resultatet?

– Nja, personligen är jag ju en dålig förlorare så det är svårt att smälta att det blir en poäng. Menrent objektivt är det en stark insats att få med oss poängen mot Vimmerby.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Cornelia WikströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons