Efterlängtad derbyvinst – kontraktet klart

SSG hade en svit på fem raka förluster i seriens derbyliga. I sista chansen för säsongen bröts sviten efter sen kvittering och avgörande i förlängningen.
– Gubbarna gör ett hästjobb, de ska ha all cred, säger Jimmie Nilsson.
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 23 februari 2019
Charlie Nilsson satte kvitteringen till 4–4 med mindre än halvminuten kvar och sedan avgjorde Jacob Kumlin i sudden death.
Charlie Nilsson satte kvitteringen till 4–4 med mindre än halvminuten kvar och sedan avgjorde Jacob Kumlin i sudden death.

Poängen innebär att SSG:s division 2–plats nu är kassaskåpssäker. 13 poäng ner med nio kvar att spela om.

– Det är jäkligt skönt för alla i klubben att det är klart och känns extra bra att säkra det på egen hand med en seger. Målet var att hålla sig kvar och nu har vi klarat det, vi kan spela lite mer avslappnat resten av säsongen.

Det var bra med folk och tryck på läktaren i derbyt som flyttats till Färjehallen för att alla skulle få plats. Och de fick se en ovanligt målsnål historia för att vara SSG. Laget höll nollan mer än halva matchen.

– Jag tror det har hänt en gång innan den här säsongen bara, borta mot Nässjö, säger Jimmie.

– Björne (Björn Nilsson) har kommit in och styrt upp försvaret bättre, gubbarna har förstått att det krävs mer jobb över hela banan. De gör ett hästjobb och ska ha all cred.

Men trots 3–0-ledning och stabilt försvar blev det knappast någon vandring i parken för att plocka hem tre derbypinnar. Cl98 vände på steken med fyra raka mål.

– De får ett par slumpmål samtidigt som de är ett bra lag som utnyttjar lägena som dyker upp.

Det var snubblande nära en sjätte raka derbyförlust i år, men med målvakten ute klev Charlie ”Challe” Nilsson fram.

– Han drar ett hårt slagskott från typ mittplan som sitter.

Och i förlängningen kom istället den efterlängtade derbyvinsten, Jacob Kumlin avgjorde till 5–4.

– Jäkligt skönt att äntligen ta den segern, vi sa innan att det var sista chansen och kanske var vi lite mer taggade. Jag tycker vi äger matchen och gör en av säsongens bästa matcher, säger Jimmie som lyfter fram Andreas ”Adde” Johansson som den spelaren som lyfte sig över mängden denna fredagskväll, samt Simon Andersson som gjorde comeback mellan stolparna.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.