Annons

Effektivt GAIF vann klart

Södermöre hade gott om lägen – men GAIF vann ändå klart med 3–0.
– De var jäkligt bra i dag tjejerna, säger "Jocke" Sjöström
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 24 augusti 2018
Jenny Hedfors tvåmålsskytt och tre kvarnar.
Jenny Hedfors tvåmålsskytt och tre kvarnar.

Ett regionalt derby som brukar vara tight, senast blev det 1–1 borta på Loverslunden. Södermöre började hyggligt med ett par hörnor och skott men det var GAIF som spräckte ledningen efter 20 minuter genom Jenny Hedfors, fint framspelad av Evelina Jansson och Melina Lind.

– Södermöre hade träffar i virket men vi hade turen på vår sida med chanserna. Spelmässigt är det vi som för ganska tydligt ändå, säger coach Bengt–Åke Sjöström.

Annons

– Inte orättvist ändå, vi hade också lägen och var det effektiva laget i dag.

Tio minuter senare ringde det igen. Den här gången var det Felicia Waller som prövade ett långskott som seglade hela vägen över målvakten i nät.

– Hon såg att målvakten stod långt ut så hon dammade in den från 30 meter, säger "Jocke".

– De var jäkligt bra i dag tjejerna. Laginsats. Vi bytte till 4–5-1 och det funkade bra ändå.

Södermöre var inte ofarliga i andra halvleken heller men GAIF betydlgit mycket effektivare. Framför allt Jenny Hedfors som stänkte in sitt andra mål för dagen till 3–0 efter 50 minuter.

– Då kändes det klart, vi hade 80 procent av spelet dessutom. Kanske var det en viss coacheffekt av att Tim och Emil Börjesson klev in och stöttade upp. Det kan behövas nya röster, haha.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons