Sport

Drömläge med storpublik: ”Har blommat ut”

Innebandy, SSL-kval dam Artikeln publicerades
Stina Lindqvist gjorde två mål senast mot Skoghall.
Stina Lindqvist gjorde två mål senast mot Skoghall.

FBC har chansen att att ta klivet upp i SSL på torsdagen i mötet med Skoghall på hemmaplan med ett hejdundrande publiktryck i ryggen

– Vi är många i laget som höjt oss i kvalet. Det är som att jag hittar några procent till att ge som jag inte ens trodde fanns, säger Stina Lindqvist.

1–0 i matcher efter 5–4 på bortaplan. Ett gyllene läge att avgöra för FBC på hemmaplan – där laget inte förlorat på hela säsongen. Nu bjuder klubben dessutom på gratis inträde för att höja tempen ytterligare.

– Känslan vi har i Kalmar sportcenter är jätteviktig. Vi är så trygga här och jag tror inte Skoghall ens varit här och spelat tidigare, absolut ger det oss ett övertag.

– Drömscenariot är att vi gör några tidiga mål, får självförtroende och vågar spela ut.

Många i Kalmarsund har höjt sig ett eller ett par snäpp från serien till SSL–kvalet. Stina Lindqvist är definitivt en av dessa.

– Det är som att jag hittar några procent till att ge som jag inte ens trodde fanns.

I kvalmatcherna mot Lockerud hittade hon igenom bra och var nära ett flertal gånger att göra mål – mot Skoghall fick hon utdelning två gånger om.

– Det var jätteskönt att få utdelning, viktigt för självförtroende.

Ett självförtroende som fått sig en boost under året. Stina Lindqvist har samlat tio poäng som mest under sina säsonger i allsvenskan. Den siffran dubblerade hon nära på nu – 19 poäng på 20 matcher.

– Det har blommat ut för mig poängmässigt, känslan har varit väldigt bra. Det handlar mycket om att vi spelat ihop oss så bra i femman med Rebecka Johansson och Emelie Rosenqvist och fått en trygghet. Vi vet exakt var vi har varandra.

Vad tar ni med er för lärdomar från första matchen mot skoghall?

– Vi är rätt nöjda med försvarsspelet även om det alltid kan bli bättre, vi måste steppa upp i box play där vi släppte två mål. I anfallsspelet måste vi våga skjuta ännu mer och se till att ha folk framför kassen.

Hur mycket fokus har det varit på att få bort poängspelarna Tilda Flodell och Matilda Jansson från matchbilden?

– Egentligen mer fokus på förstafemman, vi får inte ge dem några extra ytor utan ligga nära dem hela tiden. Det är minst hundra procent i varje byte som gäller!