Annons

Derby på Solvallen – så går det i fredagens matcher

Ett Högsrum som överraskat positivt i seriestarten. Samma poäng som Persnäs inför säsongens första division 6-derby.
Publicerad 24 maj 2019
Erik Aspegren lirar på Solvallen.
Erik Aspegren lirar på Solvallen.

Fotboll

Division 3, herr

Annons

Växjö Norra IF (4) - Glömminge-Algutsrums IF (8)

Kommentar: Frapperande skillnad mellan lagens målkvot, Växjö Norra har släppt in tre mål – Glömminge–Algutsrum 16. Fem gånger så många baljor alltså. Denna statistik räcker för att göra hemmalaget till favorit. Växjö Norra åkte visserligen på första förlusten senast mot IFK Karlshamn medan GAIF bröt förlustsviten mot Pukeberg. Men här låser vi in 2–0 till Norra.

Division 5

Torsås/Norra Tång (9) - Böda/Högby (3)

Kommentar: Två topplag ifjol – nu har Torsås/Norra Tång det tuffare. Kommer från två förluster mot öländska lag – Mörby och SSG. Vi vågar påstå att det knappast blir tredje matchen gillt. Böda/Högby lyckades inte avgöra matchen mot Kalmar AIK och behöver en seger nu för att inte tappa mark mot Påryd i toppen. Vi säger 3–1 till Böda/Högby.

Tvärskogs IF (8) - Mörbylånga GoIF (6)

Kommentar: Mörby imponerar än så länge, var på vippen att vända till seger mot Bäckebo men släppte in nesliga 2–2 med fem minuter kvar. Vi anar ännu en jämn kamp på bortaplan mot Tvärskog. Vi tjongar in 2–3 på tipset.

SSG IF (4) - Bäckebo GOIF (7)

Kommentar: Vi tippade Bäckebo på kvalplats uppåt inför säsongen, de håller inte riktigt för den hajpen. SSG däremot har krigat sig uppåt efter två raka, imponerande segrar. Har målskyttet äntligen släppt nu? Vårt tips är att Simon Knutsson (före detta SSG, nu Bäckebo) får åka hem utan några poäng från Björkvallen i år. 4–2.

Division 6, herr

Annons

Persnäs AIF (6) - Högsrums FF (8)

Kommentar: Kan bli ett osedvanligt hett derby mellan de här lagen, dels för att det är enda chansen att spänna musklerna mot öländskt motstånd i år – dels för att det kan blir ruggigt jämnt. Lagen har sju pinnar var. Högsrum vann sin andra match för säsongen senast mot Söderåkra. PAIF åkte på en lite oväntad 0–3-torsk mot Sigfrid. Krysset ligger nära till hands, 2–2.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons