Annons

Då: ”Jäkla järnställning”. Nu: ”Jäkla inställning”

Han var på väg in till division 2. Knäskadorna slet sönder den fotbollsdrömmen. Nu är Robin Petersson tillbaka, bättre tränad än kanske någonsin.
– Tänket förändras, det handlar om att lyfta klubben istället för att klättra uppåt i divisionerna själv. Det är som dag och natt på kvalitén i Böda/Högby jämfört med ifjol.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 13 april 2018
Nyblivna byggnadsingenjören Robin Petersson
Nyblivna byggnadsingenjören Robin Petersson

– Jag gick runt med en stor jävla järnställning i två månader som jag inte fick ta av mig, berättar Robin Peterson.

Han har skadat vänstra korsbandet två gånger.

Annons

– Jag är ju fortfarande inte helt hundra, det känns av i vändningar och i explosivitet. Men det är inget som hindrar mig i spelet så värst mycket.

Senaste säsongerna har han pluggat i Malmö och hjälpt laget på somrarna, ifjol klev han in när Böda/Högby slutspurtade sig till en fortsatt division 5-plats.

– Jag har bara haft en hel säsong i hela min karriär, när jag kom tillbaka efter första knäskadan. Jag vet knappt hur länge sedan det var.

Hur var det när du sabbade knäet första gången med fotbollsdrömmar och mål?

– Jag hade lite på gång som sprack. Säsongen innan hade jag kontakt med Lindsdal men då kändes det som vi hade bra grejer på gång häruppe. Sedan sket det sig, då gick korsbandet, berättar Robin.

– Det förstörde ju en del så klart. Det var tråkigt när det hände.

Hur förändrades tänket då?

– Jag var glad bara att jag kunde vara med. Jag vill prestera nu också men det handlar om att lyfta klubben istället för att klättra uppåt i divisionerna själv.

Nu får du kliva uppåt i divisionerna med Böda/Högby istället.

– Precis.

Annons

Den som stirrar för mycket på förra årets resultat för laget kanske hånler. Men det är en ny vår för Böda/Högby.

– Det är som natt och dag på kvalitén ifjol. Nu är det ingen som myglar med träningen. De som bara försvann och tvekade har alla kommit tillbaka och satsat. Stämningen är på topp med en jäkla bra inställning.

Från oberoende källor har vi fått vi reda på att du tränat på bättre än kanske någonsin förut.

– Haha, det kanske stämmer, jag har inte kunnat köra vinterträning på bra många år i och med studierna och knäskadorna, säger Robin som är tänkt som mittlås ihop med Oscar Carlsson.

– Topp fem borde vi klara av. Många tippar tydligen oss som seriefavoriter, det sporrar bara mig men det är ett väl stort steg jämfört med fjol.

Vad är stora skillnaden jämfört med ifjol då?

– Vi har fått tillbaka krigarmentaliteten samtidigt som vi har finlirarna. När de äldre nu är taggade så smittar det av sig på de yngre. Det är guld värt med rutinen vi har.

Tränare Marcus Stark berättade efter första träningen att han sett dig som superrutinerad, sen upptäckte han att du bara är 23.

– Haha, men lite så känner jag också, konstigt nog när det bara blivit en hel säsong. Men jag har trots allt varit med i tio år och är en av de äldre.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons