Covidfall i Storvreta - seriefinalen inställd

Det blir ingen seriefinal mellan FBC Kalmarsund och Storvreta på lördag. Flera konstaterade fall av covid-19 i Storvreta gör att matchen skjuts upp. Därmed blir Simon Nilssons avstängning bara en match lång.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 8 januari 2021
Kevin Haglund och FBC Kalmarsunds seriefinal mot Storvreta på lördag är inställd.
Kevin Haglund och FBC Kalmarsunds seriefinal mot Storvreta på lördag är inställd.Foto: Albin Skur

Istället för seriefinal i Kifab Arena blir det träning för spelarna i FBC Kalmarsund på lördag. Matchen mot Storvreta är inställd då gästerna från Uppsala har fått flera bekräftade fall av covid-19 i laget.

– Jag fick ett mejl om det nyss. Matchen är flyttad på grund av sjukdomsfall i motståndarlaget, säger FBC-tränaren Alexander Brinkmann.

Enligt Svenska innebandyförbundet handlar det om fyra bekräftade fall av covid-19 i laget och fler som misstänks vara smittade.

Istället ska matchen spelas 24 februari.

Det kan faktiskt bli så att även nästa helgs match mot Höllviken kan bli inställd då även Höllviken har konstaterade fall av covid-19 i laget.

– Det är inget jag vet bestämt, men de har fall i föreningen och har hintat i media om att matchen mot oss kan bli inställd, säger Brinkmann.

Snopet att det inte blir någon match förstås, men inte enbart negativt för FBC-tränaren med take på att skadade Kevin Björkström och avstängde Simon Nilsson hade missat matchen.

Nu kan det bli så att både kan spela matchen mot Storvreta.

När det gäller Simon Nilssons avstängning så meddelade Svenska innebandyförbundet under fredagen att han stängs av två matcher, eller rättare sagt mellan 4 januari och 9 januari.

Men när den domen skrevs visste de inte att matchen mot Storvreta just 9 januari ställts in.

– Det är en konstig situation och jag vet inte helt säkert vad som gäller. Men tidigare har det varit så att det varit datumen som gäller, menar Brinkmann.

Och det är precis det som gäller. Det tidsbestämda straffet är det som gäller även om det betyder att Nilsson avstängning bara blir en match istället för två.

– Beslutet om avstängningen expedierades före det bestämdes att matchen skulle flyttas. Och det är tidsperioden som gäller, säger juridiska nämndens ordförande Christian Alström.

– Det är annorlunda tider nu och under pandemin finns risken att det blir så här. Men avstängningen gäller till 9 januari.

”Jag fick ett mejl om det nyss. Matchen är flyttad på grund av sjukdomsfall i motståndarlaget.”
Alexander Brinkmann
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.