Annons

Byström: ”Vi har ingen press på oss”

Avancemang till division 4 under dagen och årsfest på kvällen. Den lördagen kan bli verklighet för Böda/Högby.
– Då hade det jäklar blivit kalas, säger Victor Byström.
Fotboll, kval till division 4 • Publicerad 27 oktober 2018
Victor Byström och Böda/Högby avslutar kvalgruppen hemma mot Ingelstad under lördagen. Tre poäng ger goda chanser till en division 4-biljett.Foto: Magnus Jansson

Ingelstad sitter i förarsätet med sina sex poäng. Böda/Högby och Kalmar Södra jagar bakom med tre pinnar var. Under lördagen kommer gänget från Växjö till norra Öland för en kvalavslutning som kan bli rafflande.

– Vi kan inte göra mycket mer än att vinna, så får vi ta det därifrån. Så enkelt är det. Gör vi vårt så kan vi slå de flesta division 5-lagen häromkring, men samtidigt förlora mot de flesta också om vi inte gör det, säger lagkaptenen Victor Byström.

Annons

Det är fortfarande inte klart om ett eller två lag från varje grupp går upp. Kvalet till förbundsserien division 3, som har påverkan på kvalgrupperna lägre ner i seriesystemet, avgörs också under lördagen.

Ingelstad besegrade Stjärnan med 3-2 i första omgången och slog tillbaka Kalmar Södra med 1-0 i den andra.

– Vi har ingen målsättning att gå upp. Skulle vi göra det så är det jäkligt roligt, om vi inte gör det så är det ingen som får skit för det. Då tar vi ett år till i femman. Vi har ingen press på oss och ska bara gå ut och köra.

Böda/Högby har årsfest på lördagskvällen. Vore väl lägligt att fira avancemang då också?

– Ja, då hade det jäklar blivit kalas. Det vore riktigt fint, säger Victor Byström.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons