Annons

”Borgholm kan bli nationalarena”

– Får vi till det här kan vi hålla internationella stortävlingar här, säger ”Kyl–Bengan” Johansson, Förbundskapten från Borgholms bowls.
Klubben har nu stora förhoppningar om att kommunen ska nappa på deras förslag och bygga ut tennishallen.
Bowls • Publicerad 30 juli 2018
Bengt Johansson, Borgholm Bowls. Dessutom förbundskapten.
Bengt Johansson, Borgholm Bowls. Dessutom förbundskapten.

– Processen är i startgroparna, det har varit möte med kommunstyrelsen och känns positivt, som att de ser ambitionen och möjligheten i det här.

– Vårt önskemål år att få igång det så utbyggnaden kan vara klar i slutet på nästa år.

Annons

I slutet på mars lämnade klubben in förslaget till Borgholms kommun, gällande en utbyggnad med cirka 600 kvadratmeter till en kostnad av cirka två miljoner. Enligt detta skulle klubben bidra med arbete för minst en halv miljon och material för omkring 50 000 kronor.

– När det gäller finansieringen så finns lite olika lösningar. Vi ska inte gå händelserna i förväg, det är lite känsligt, säger ”Bengan”.

– Om vi får till det här kan vi ha 30 bowlsbanor igång samtidigt. Det är lika mycket som vid de stora arrangemangen i sporten i England och får vi till det här kan vi hålla internationella stortävlingar.

– Borgholm arena kan i så fall bli nationalarena, just nu är den i Landskrona.

Tanken är att bygga ut åt ena hållet och då skapa en mellanvägg så att det går att öppna upp hela lokalen vid behov.

– Det skulle gynna Öland som region. Då går det att nyttja ytan till en stor utställningslokal.

Det är nu även klart att sporten gör sitt första historiska Ölandsmästerskap till hösten, som ÖB–sporten skrev om häromveckan. Förmodligen blir turneringen av i mitten på oktober.

– Det här året blir det enbart i singel. Det tar för lång tid att köra alla discipliner, vi siktar på att ta det nästa år.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons