Sport

Kan bli nästa ÖM–gren redan om två månader

Bowls Artikeln publicerades
Mattias Pettersson, ordförande i Ölands idrottskrets, är positiv till bowls som ny ÖM–gren.
Mattias Pettersson, ordförande i Ölands idrottskrets, är positiv till bowls som ny ÖM–gren.

Det har blossat upp som en av sporterna med flest aktiva på Öland. De har redan arrangerat SM på Öland. Nu siktar bowlsen på att köra Ölandsmästerskap.

– Det skulle kunna funka som en viktig del i landslagsuttagningen, säger ”Kyl–Bengan” Johansson.

Fotboll, innebandy, ridsport, friidrott, badminton, golf, mountainbike och tennis. Sporterna med Ölandsmästerskap kan nu få ännu en medlem. Och då handlar det inte om någon nationell bjässe som handboll eller ishockey.

– Klart vi ska köra ÖM. Det är så många som håller på nu så det skulle bli jättebra konkurrens och jädrigt roligt, säger Bengt ”Kyl–Bengan” Johansson, från Borgholms bowlsförening.

Klubben har nu tagit kontakt med Ölands idrottskrets för att få till stånd ett ÖM redan i år.

– Vi arrangerar SM i singel den 10 oktober. Det skulle vara bara att pilla in ÖM innan dess, i slutet på augusti.

Och visst är Kretsen glada för initiativet. På onsdagen hade de styrelsemöte.

– Jättepositivt. Väldigt trevligt att få in ännu en sport, säger ordförande Mattias Pettersson som ska träffa klubben nästa vecka.

– Nu är det klart att Borgholms bowls blir medlem. Det som krävs är en tillfällig bowlssektion i kretsen och att alla föreningarna som ska tävla är medlemmar i Ölands idrottskrets.

På Öland finns numera tre klubbar, Byxelkroks AIK är igång med ett 15–tal deltagare, solvändan i Färjestaden har ett 40–tal och Borgholm 45. Tanken är att ÖM ska omfatta alla fyra disciplinerna i sporten – singel, dubbel, tremanna och fyrmanna.

– Det skulle kunna funka som en viktig del i landslagsuttagningen, det skulle underlätta för att ranka ölänningarna som hugger på platserna, säger ”Bengan” som även är förbundskapten för Svenska landslaget där åtta spelare var med på VM för tre månader sedan, säger ”Kylbengan”.