Annons

Böda/Högby fick sista smällen i första kvalronden

Inte ett poängtapp sedan början av augusti. Drygt två månader senare fick Böda/Högby känna den beska eftersmaken av en förlust igen.
– Kalmar Södra är ruskigt effektiva, säger tränaren Marcus Stark.
Fotboll, kval till division 4 • Publicerad 13 oktober 2018
Domaren Hana Mohammad Saleh hade en del att stå i när lagkaptenen Victor Byströms Böda/Högby förlorade första kvalmatchen. Det var lagets första poängtapp sedan början av augusti.
Domaren Hana Mohammad Saleh hade en del att stå i när lagkaptenen Victor Byströms Böda/Högby förlorade första kvalmatchen. Det var lagets första poängtapp sedan början av augusti.Foto: Magnus Jansson

Solsken och närmare 20 grader varmt är kanske inte vad man förväntar sig vädermässigt vid en kvalmatch i mitten av oktober. På planen var däremot det mesta sig likt när det gäller just kval. Kalmar Södra och Böda/Högby slungade mot varandra. Hemmalaget fick in sista träffen fram till 4-3.

– Helvete också. Onödigt. Det är tajt, jämnt, mycket kamp, smällde och dundrade. Hade vi haft lite marginaler med oss hade vi lika gärna kunnat vinna den här matchen. Det är surt, säger Jonas Nilsson.

Annons

Böda/Högby fick aldrig sitta i det målmässiga förarsätet på Skyttis. Kalmar Södra tog ledningen två gånger om i den första halvleken. Gästerna från norr svarade och de tre sista målen i halvleken föll inom loppet av fem minuter.

Jonas Nilsson var inblandad i mycket från sin offensiva mittfältsposition. Först nickskarvade han fram bollen till Christian Berg som satte 1-1. Sen nickade han själv in 2-2 på Jakob Hultenius hörna. Det fanns också en tjafsig, tuff och lite småful del av den här tillställningen. Nilsson hade en huvudroll även där.

– Jag tänkte att jag skulle irritera dem ordentligt i första. De här kvalmatcherna är ju såhär. Det är bara att gå in och smälla på, ge de stryk så gott det går och sedan hålla käften själv. Och reta upp dem.

Jonas Nilsson nådde högst på en hörna i första halvlek...
Jonas Nilsson nådde högst på en hörna i första halvlek...Foto: Magnus Jansson
... och nickade in 2-2.
... och nickade in 2-2.Foto: Magnus Jansson

Bortalaget fick en gratisbiljett in i matchen när Södra-målvakten sjabblade in Christian Bergs inåtskruvade hörna i eget mål, fram till ställningen 3-3 när 20 minuter återstod. Men hemmalagets fjärde ledningsmål skulle komma på en hörna tio minuter senare och Böda/Högby orkade inte svara ytterligare en gång.

Tränare Marcus Stark:

– Kalmar Södra är ruskigt effektiva. Vi har en i stolpen, ”Chrille” har ett annat läge där bollen studsar upp. Klart man är besviken. Men vi ska vara glada över att vi tog kampen i 90 minuter, det är ingen som viker ner sig.

Frustrerande att aldrig vara i ledning?

– Ja, känslan var att vi tog över när vi gjorde 3-3. Men vi skapade inte riktigt de heta lägena och sen dippar vi lite. Vi orkar inte hela vägen. Det kändes som att ”här får vi med oss en pinne nu”, men sedan gör de nickmålet på hörnan riktigt snyggt. Han kommer högst där och det är inte så mycket att säga om.

Marcus Stark.
Marcus Stark.Foto: Magnus Jansson

I kvalgruppens andra match tog Ingelstad tre poäng genom att besegra Stjärnan med 3-2 på bortaplan. I nästa omgång väntar ett möte på norra Öland mellan de två nollpoängsgängen.

– På papperet var väl det här det hårdaste motståndet. Nu är det bara att köra över de två andra. Två hemmamatcher, det finns inget annat, det är bara att ta sex pinnar, säger Jonas Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons