Annons

Bekräftat: Poängforward nobbar Storvreta – klar för Kalmarsund

42 allsvenska poäng den gångna säsongen.
Nästa spelår vill Martin Rönnklint göra avtryck i SSL och Kalmarsund.
– Jag vill bli en toppspelare här, säger 22-åringen.
Innebandy, SSL • Publicerad 13 april 2022
Martin Rönnklint är Kalmarsunds första nyförvärv inför nästa säsong.
Martin Rönnklint är Kalmarsunds första nyförvärv inför nästa säsong.Foto: Bejto Demiri

Nyligen föll hans Lillån i SSL-kvalet mot AIK. Trots det tunga nederlaget spelar Martin Rönnklint SSL-innebandy nästa säsong.

Annons

Dragkampen om Rönnklints underskrift gick mot giganten från Uppsala.

– Jag hade två lag i tanken att välja mellan och var även och besökte Storvreta. Men efter besöket hos Kalmarsund var jag övertygad om att det var här jag ville vara, både på kort och lång sikt, säger han till ÖB-sporten på tisdagskvällen.

Vad fällde avgörandet?

– Helheten, skulle jag säga. Hur jag blev bemött och hur de tog hand om mig när jag var där. Sedan även hur klubben ser på mig som spelare och min roll i laget. Sedan spelar det inte så stor roll, utan det är upp till mig att bevisa att det de ser i mig är sanning. Jag är här för att lira på tre femmor på kort sikt och att bli en del av laget. På lite längre sikt är det lite mer att jag vill bli en toppspelare här – i SSL och i Kalmarsund.

Under den allsvenska säsongen noterades Martin Rönnklint för 42 poäng fördelat på 26 mål och 16 assists. I SSL-kvalet blev det ytterligare fem pinnar.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag gillar att spela med mycket fart och är fysisk i mitt spel och att göra det oväntade och ta mig in i de obekväma ytorna. Sedan har jag ett bra skott också.

Låter lite som Kevin Haglund?

– Ja, jag har faktiskt tittat på Kevin och Henrik Stenberg (före detta spelare i Storvreta) och försökt efterlikna dem.

Flyttlasset går någon gång under sommaren.

Annons

– Vi siktar in oss på strax efter midsommar. Det är skönt att vara på plats någon månad för att komma in i stan och i gänget.

”Jag hade två lag att välja mellan i tanken och var även och besökte Storvreta. Men efter besöket hos Kalmarsund var jag övertygad att det var här jag ville vara, både på kort och lång sikt.”
Martin Rönnklint.
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons