Bäst, tuffast och roligast i Kyrkstafetten med Calle Nilsson

Publicerad 5 maj 2018
Calle Nilsson.
Calle Nilsson.

Lagen som varit med flest gånger.

– Färjestadens motion och Högby IF är de enda lag som varit med alla gånger. Sedan har Ätran har varit med nästan alla.

Löparna med flest Kyrkstafetter.

– Det hade varit intressant att veta, jag vet inte säkert. Jag själv har varit med alla gånger. I regel har jag varit allt–i –allo och sedan sprungit. Sedan har Olle Johansson i Färjestadens motion har varit med nästan alla.

Flest år i växelstationerna.

– Carl–Gunnar Larsson i Långlöt har varit med alla gånger. Erland Börjesson i Glömminge gör sitt 39:e år i år. Sedan har vi Ingemar Johansson i Norra Möckleby och Conny Alfredsson i Gårdby, minst ett 30–tal år.

Tuffast sträckan.

– På den gamla sträckningen var det Högsrum och Räpplinge, en öppen sträcka på allvaret i vinden. Den var längst med 11,3 kilometer. Numera har den öppna sträckan mellan Runsten och Norra Möckleby varit tuff trots att den inte är längst, ofta med motvind.

Största stjärnan i Kyrkstafetten.

– Kjell–Erik Ståhl som var VM–fyra på marathon är den mest kände, som sprang för Enhörna på äldre dagar. Ett år fick han en kollaps med hjärtproblem och tog sig hjälpligt till växling. Sedan vann laget ändå.

Värst väder.

– Det var rätt jäkligt ifjol med regn och rusk, annars minns jag inte något år som varit extremt.

Roligaste lagnamn?

– Det har varit så många genom åren med fantasifulla namn, Riv Globen är en favorit.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.