Ponnyägaren upphittad: Efter två dygn

Uppdatering tisdagseftermiddag:
Susanne Nilsson som har tagit hand om stoet skriver: ”Genom kontakter så hittades ägaren till slut. Skönt att hon får komma hem. Ägaren är glad och skall snart hämta hem stoet."
Wikegård/Gamleby • Publicerad 1 oktober 2019 • Uppdaterad 2 oktober 2019
Ett sto av färgen brunskäck, trolig shetlandskorsning, söker sin husse/matte.
Ett sto av färgen brunskäck, trolig shetlandskorsning, söker sin husse/matte.Foto: Susanne Nilsson

Det var i söndags som stoet hittades ensamt på en vall längs 136:an. Ett stor sökpådrag efter en ägare har inletts, men ännu har det inte gett något napp.

Det var vid 14-tiden på söndagen som Susanne Nilsson fann den lilla ponnyn på en vall intill väg 136, strax norr om infarten till Wikegård, Gamleby och Frönäs.

– Ingen ägare är hittad trots polisanmälan, massor av delningar på Facebook och ett kort inslag i P4 Kalmar igår, meddelar Susanne Nilsson.

Veterinär har även varit ute och undersökt om stoet är märkt med chip, vilket hon är. Men någon ägare står inte registrerad på hästen och därför har varken Jordbruksverket eller Svenska Hästavelsförbundet kunnat hitta några användbara uppgifter.

Tillsvidare står ponnyn hos Susanne som tar hand om henne.

– Hon är jättesocial och är lätt att hantera. Hon har fina hovar och är välskött, säger Susanne och hoppas att de snart kan finna ägaren så ponnyn får komma hem igen.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.