1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vårtecken i Föra Trädgård under Öland Spirar

I Föra på norra Öland breder Föra Trädgård ut sig runt den gamla folkskolan mitt i kyrkbyn. Under Öland Spirar besöks trädgården av Ulrika Marklund som talar om hur man kan stötta barns språkutveckling med hjälp av tecken. Det  blir även väsenvandringar med Annica Hedman i trädgården.
I dag finns planteringar på alla sidor av det gamla skolhuset vid Föra Trädgård och plats för krocket och andra spel och lekar.
Foto: Privat

Skolan byggdes i början av 1900-talet och trädgården var mest skolgård. Halva huset var lärarbostad med en trädgård med flaggstång, trädgårdsgångar, paradrabatter och en syrénberså utanför. Dagens trädgård kom till i början av 2000-talet som ett privat rehabiliteringsprojekt och då fanns enbart syrénbersån, några gamla äppelträd och flaggstången kvar. Under åren som gått har det hänt mycket och numera är det ett välbesökt turistmål.

– Vi öppnade trädgården för besök under några sommarveckor 2010. Åtskilliga tusen människor har hälsat på sedan dess. Vi har haft alla möjliga sorters aktiviteter och musikevenemang under åren och vi har en liten trädgårdsbutik där vi säljer överskottet av vad vi förökar, odlar och förädlar, säger Annica Hedman.

Under Öland Spirar kommer Ulrika Marklund, legitimerad logoped, till Föra Trädgård för att berätta om fördelarna med att använda tecken samtidigt som man pratar för att stötta barns språkutveckling. Hon lär även ut några tecken till de som kommer under eftermiddagen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ulrika Marklund, legitimerad logoped, bjuder på ett intresseväckande föredrag om fördelarna med att stötta barns språkutveckling den 12 maj.
Foto: Privat

Under helgen har Annica också dagliga ”Väsenvandringar" i trädgården där hon berättar om vättar, älvor och andra naturväsen som enligt folktron finns i naturen och trädgårdarna, och som precis som vi lever upp på våren och vill ha vår uppmärksamhet. Är de snälla eller farliga och vad kan vi göra för att hålla oss väl med dem?

Läs mer

Öland

Kalmar: Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kultur

Musik: Artisterna på Carlas café

Nu har Carlas café i Näsby på sydöstra Öland gjort klart sitt musikprogram för sommaren.

Öland

Bäst på Facebook: Mörbylånga kommun i Sverigetopp

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.