Annons

Veckan som lamslog Öland

SMHI har plockat bort klass 1-varningen för Öland då det väntas lugnare väder i helgen. Det gäller dock fortfarande att vara försiktig i trafiken eftersom det är halt och fortfarande kan förekomma drivbildning fast inte i lika stor omfattning.
Det har varit en dramatisk vecka där vädret har ställt till med många problem. Här nedanför kommer en kort summering i händelseutvecklingen. Detaljerna kan du läsa om i flödet länge ner i texten.
Vi tar tacksamt emot information och tips som kan hjälpa oss i rapporteringen om vädret. Skicka dina bilder till redaktion@olandsbladet.se
Öland • Publicerad 2 mars 2018
Såhär såg det ut i Kastlösa i tisdags, sikten var mycket dålig.
Såhär såg det ut i Kastlösa i tisdags, sikten var mycket dålig.Foto: STAFFAN ARVEGARD/N

Trafikverket har avrått privatpersoner från att ge sig ut på vägarna. Räddningstjänsten gjorde efter ett antal avåkningar likadant: ”Det är livsfarligt på vägarna”.

Ölandskommunerna ställde i fyra dagar in alla skolskjutsar. KLT ställde också in nästan all busstrafik på Öland.

Annons

Hemtjänsten i Degerhamn fick ta hjälp av bandvagnar och många andra områden övervägde det också.

Ölandsbladet fortsätter att bevaka väderutvecklingen och rapporterar om eventuell viktig information och händelser i helgen. Men uppdateringen av flödet här nedanför kommer att ske sporadiskt.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons