Vad var det som hände?

Vilket år invigdes Lillkyrkan i Köpingsvik? När var Hulterstad Årets Ölandsby? Hur länge sedan är det som Ölands mest kända sommarölänningar förlovade sig?
Publicerad 30 november 2018
Grått och fuktigt. Men det har bara gått lite mer än tre månader sedan samma strand var fylld av badande strandbesökare som njöt av sol och värme.
Grått och fuktigt. Men det har bara gått lite mer än tre månader sedan samma strand var fylld av badande strandbesökare som njöt av sol och värme.Foto: Iris Andersson

Dagarna och åren går, svåra att hålla reda på.

Den var nyss här, den öländska sommaren. Nu är den förgången och endast resterna återstår. Den blöta och grå sanden som i somras var så skön, vit, varm och inbjudande att slå sig ner på för några timmars påfyllnad av sol och vitaminer.

Den tomma och ödsliga lekplatsen där redskapen minns skratten från barnens lekar och upptåg. De små som för första gången upplevde äventyret att ta sig upp i klättertornet och åka rutschkana ner.

Livet har gått in i en annan fas. Och dagarna går medan vi funderar på vart de tog vägen.

Man skulle ej grubbla och tänka...

Men tänk om vi kunde – tänka om. Dagarna kommer.

Vi får lämna grubblet bakom oss och se framåt. Om 30 dagar får vi säga välkommen till ett nytt och fräscht år. Om 16 veckor närmar sig våren med stormsteg, och det är dags att börja städa på stränderna, snygga upp lekplatserna och förbereda inför sommaren igen.

Dagarna kommer!

””Det väntar en sommar där borta. Ett varmare, skönare land.” (L Lithell)”

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.