1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stort intresse för kurs om digital användning

Personer som är 65 år eller äldre har nyligen fått en inbjudan från Mörbylånga kommun om att lära sig mer om digitala tjänster och verktyg.
– Vårt servicecenter blev helt nedringda, det kom in hundra anmälningar redan första dagen, berättar Kim Ahlqvist, kommunikationschef och digital strateg i Mörbylånga kommun.
Kim Ahlqvist, kommunikationschef och digital strateg i Mörbylånga kommun berättar om att de redan nu har tagit emot ett hundratal anmälningar från personer över 65 som vill lära sig mer om digital användning.
Foto: Maria Wiell

Syftet med projektet ”Mer digital” är att minska det digitala utanförskapet. Mörbylånga kommun är först ut i länet med att genomföra de kostnadsfria utbildningarna som kommer att hållas vid tre tillfällen under vecka 17, ett på Skansenskolan, samt två på Hotel Skansen. Det är medarbetare från Mörbylånga kommun och elever från årskurs nio på Skansenskolan som kommer vara behjälpliga vid utbildningstillfällena där äldre människor får hjälp med att komma igång med den digitala användningen.

– Det är häftigt, vilket svar vi har fått från seniorerna som vill lära sig bli mer digitala. Än så länge så ser det ut att vara hyfsat jämnt fördelat till de olika kurstillfällena, säger Kim Ahlqvist och informerar att det ännu finns platser kvar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Läs mer

Fotbolls-ÖM

16-åringens sena drömfrispark bäddade för guld

SSG straffade IFK - efter kvittering på tilläggstid.

Öland

Larm: Jordbruksmaskin och åker brinner

En jordbruksmaskin och åkern omkring den i Runsten brinner.

Öland

Flicka våldtogs av klasskamrat - nu anmäls skolan: ”Inte skyddat offret”

Den unga flickan våldtogs av en klasskamrat – efteråt vägrade skolans rektor att flytta på pojken. Nu granskas ärendet av DO.

Insändare

Insändare: Tystnadskulturen bland lärarna är en skam

Jag har jobbat många år som lärare i Sverige så jag vet vad jag talar om. New Public Management styr välfärden och en ynklig tystnad på arbetsplatserna har blivit resultatet.

Öland

Tröttnat på surret - ska polisanmäla

Himmelska toner? Knappast. Om surret i skyn fortsätter hotar en person att polisanmäla saken.

Öland

Fastlänning tog hem segern i 300m banskytte på ön

I söndags avslutades banserien för 300m skytte på skjutbanan i Lindby.