Stefan Sundström till Lada 1888

Niclas Brynielsson öppnar i sommar åter upp portarna till Lada 1888. Det blir totalt två konserter, där Stefan Sundström och Johan Johansson inleder.
RUNSBÄCK • Publicerad 17 mars 2019
Stefan Sundström och Johan Johansson spelar i Lada 1888 den 3 augusti.
Stefan Sundström och Johan Johansson spelar i Lada 1888 den 3 augusti.Foto: Pressbild/Carina Hedlund

Sedan 2015 har det anordnats konserter i Lada 1888 och i år har ägaren Niclas Brynielsson bokat två konserter. Den 3 augusti blir det premiär då Stefan Sundström spelar med Johan Johansson.

– Stefan Sundström är en gammal favorit och jag har alltid gillat hans stil, sound och texter. Hans låtar har tydliga budskap och det gillar jag, säger Niclas Brynielsson och fortsätter:

– Jag har jobbat med det här ett tag och var inte helt lätt att få hit honom. Han gör inte många konserter nu för tiden, typ två eller tre per år. Det gör att den här spelningen är lite exklusiv.

Vad fick han att till slut tacka ja?

– Han gillar det här lilla formatet. Det blir intimt och nära till publiken. Jag tror också han gillar den här ruffiga miljön i ladan.

Vad kan du säga om Johan Johansson?

– Han har varit trummis och låtskrivare i KSMB. Han har producerat en del av Stefan Sundströms musik och de kompletterar varandra bra. Det här kommer att bli en kanonkväll.

Den 28 augusti uppträder Baskery i Lada 1888.
Den 28 augusti uppträder Baskery i Lada 1888.Foto: Jeaneen Lund

Den 28 augusti kommer Baskery som är från Stockholm. Gruppen består av systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson och har kopplingar till Bredsättra där de har tillbringat mycket tid på somrarna.

– Det är en härlig skara. De har influerats av country och blues men de själva kallar sin musikstil för killbilly eller banjopunk. De är väldigt proffsiga, har en väldig scennärvaro och bjuder på sig själva. Det kommer att vara full rulle från början till slut.

Det blir något färre konserter i år än tidigare...

– Jag är väldigt nöjd och tycker det här blir lagom. Vi har även några privata fester och bröllop inbokade i ladan och så vill man gärna vara lite ledig också.

– En del har pratat om Kackelstugan och sådär men det är inte alls min ambitionsnivå. Jag tycker det här är ett lagom format.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.