Annons

Snart inleds underhållsarbetet av Ölandsbron

Precis som under 2017 och 2018 kommer Trafikverket även detta år utföra arbete som stärker Ölandsbrons livslängd och ger en smidig och säker resa mellan Öland och fastlandet.
Öland • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 13 mars 2019
Johan Wesley, projektledare.Foto: Maria Wiell

Underhållsarbetet på Ölandsbron pågår från 18 mars till 17 juni 2019.

– Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken så att den kan flyta på så bra som möjligt. Och precis som förra året kommer vi ha ett körfält öppet för linjebussar, förhoppningsvis har många möjlighet att ta bussen under tiden för arbetet. Ju färre fordon som kör över bron, desto mer minskar risken för köer och trafikstörningar under arbetet, säger projektledare Johan Wesley.

Annons

För att underlätta pendling över Ölandsbron kommer det från 18 mars finnas ett körfält som blir prioriterat för linjebusstrafiken. Det innebär att det blir smidigare och snabbare att ta sig över bron genom att resa kollektivt. Det är brons kantbalkar, räcken, broisolering och beläggning som ska förbättras.

Ett körfält kommer vara öppet i vardera riktning, med hastighetsbegränsningen 70 kilometer i timmen. För att motverka köbildning under dygnets pendlartider kommer det vara körförbud för långsamtgående fordon mellan klockan 6-9 och klockan 15-18.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons