Annons

Sarah tog hem vinsten – åt 15 kroppkakor: ”Det var jättegott”

Sarah Drangel tog hem vinsten när Kroppkakscup 2023 avgjordes för första gången. Hon lyckades äta 15 stycken under 30 minuter.
Salomonstorp • Publicerad 20 juli 2023 • Uppdaterad 21 juli 2023
Sarah Drangel vann kroppkakstävlingen som Evas Kroppkakor anordnade. Här står hon med arrangören Bo Olsson.
Sarah Drangel vann kroppkakstävlingen som Evas Kroppkakor anordnade. Här står hon med arrangören Bo Olsson.Foto: Pressbild

I onsdags arrangerade Evas Kroppkakor tävlingen Kroppkakscup 2023 där de åtta deltagarna skulle äta så många kroppkakor de kunde på 30 minuter.

Vinnare blev Sarah Drangel som lyckades äta 15 kroppkakor. Hon bor i Skåne men har tillbringat de flesta somrarna på Öland, eftersom hennes mamma bor på ön.

Annons

– Det var härligt att få slå de stora och starka killarna. Det var några som skrattade åt mig innan tävlingen för att jag skulle vara med. Men jag visade att även smala tjejer kan äta mycket mat på kort tid.

Hur kommer det sig att du var med?

– Vi läste om det i tidningen och vi skojade om att jag borde vara med eftersom jag kan äta mycket mat på kort tid. Ingen skulle tro att jag skulle ha en chans eftersom jag är en lång och smal tjej.

– Sedan bestämde jag mig för att vara med för att slå hål på den fördomen, jag hatar fördomar. Men jag trodde inte att jag skulle vinna.

Några dagar tidigare sprang Sarah Drangel Victorialoppet där hon kom på en 19:e plats.
Några dagar tidigare sprang Sarah Drangel Victorialoppet där hon kom på en 19:e plats.Foto: Privat

Hon blev överrumplad över att det var så mycket publik som hade kommit för att titta på tävlingen och var nervös i början. Sedan njöt Sarah av kroppkakorna.

– Det var jättegott. Jag njöt fram till den åttonde kroppkakan. Det var ett väldigt roligt evenemang och trevligt att få prata med publik och medtävlare. Vi får se om jag försöker försvara titeln igen nästa år.

Var det tufft att äta så mycket kroppkakor på kort tid?

– Det gick bra. Jag hade kunnat äta 16 kroppkakor om det hade behövts, säger hon och berättar att tvåan åt 14 stycken.

Kroppkakskoma efteråt?

– Det var lugnt och kändes okej. Jag var inte äcklad och äter gärna kroppkakor snart igen.

Annons

Arrangören är också väldigt nöjd med evenemanget och siktar på att anordna tävlingen nästa år igen.

– Det ska hända något roligt i byarna och det här blev ett väldigt trevligt kalas. Kul också att den enda tjejen i tävlingen vann över grabbarna, säger Bo Olsson, på Evas Kroppkakor.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons