Annons

Så viktiga är kryssningarna – ”Vi måste bli ännu bättre”

Representanter från Borgholms kommun och Borgholms Cityförening var på plats för att välkomna kryssningsbesökarna till Borgholm. De var eniga om att besöken är viktiga men att det finns mer att göra.
BORGHOLM • Publicerad 28 maj 2018
Kryssningsbesökarna anlände till Borgholm på måndagsmorgonen.
Kryssningsbesökarna anlände till Borgholm på måndagsmorgonen.Foto: Alexander Jensen

– Vi måste alla vara på tårna och leverera lite extra när de kommer hit för det kan ge ännu fler besök. Då går ryktet i branschen att Borgholm är ett bra resmål, säger Kenneth Sunesson, projektledare för cityföreningen och fortsätter:

– Förhoppningsvis handlar de i staden men det är också en härlig grej för staden och borgholmarna. Det är en happening som vi måste ta till vara på.

Annons

Borgholms kommun jobbar inte aktivt med att få fler kryssningar till staden. Viljan finns men än så länge inga resurser.

– Vi måste bli ännu bättre på arbetet med kryssningsbesök. Men vi frågar rederierna vad de efterfrågar när de kommer hit för att ge dem god service när de anländer, säger Kristian Petersson Sjövall, näringslivsutvecklare för kommunen.

Vad efterfrågar dom?

– De vill ha turistinformation om vad som finns att göra här och att informationen är på rätt språk, i det här fallet handlar det om tyska. Men de vill inte ha för mycket pompa och ståt för de är väldigt uppassade på andra ställen och hit kommer de för lugnet.

Kristian Petersson Sjövall och Kenneth Sunesson innan kryssningsbesökarna anlände till Societetsbryggan.
Kristian Petersson Sjövall och Kenneth Sunesson innan kryssningsbesökarna anlände till Societetsbryggan.Foto: Alexander Jensen

Detta var också premiär för Societetsbryggan. Tidigare har kryssningsbesökarna anlänt till Yttre hamnen.

– Det har fungerat väldigt fint och det här blir smidigare för dem. Det är bara att kliva rakt in i staden. De var jättenöjda med den här lösningen, säger servicechefen Hans Johannesson.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons