Annons

Räcke ska repareras på Ölandsbron – Körfält stängs av

I samband med en trafikolycka förra sommaren skadades broräcket på Ölandsbron. I kommande vecka inleds ett arbete för att byta ut delar av det skadade räcket.
Ölandsbron • Publicerad 18 januari 2019
Från måndag den 21 januari till fredag 1 februari kommer Trafikverket att reparera en skada på broräcket på Ölandsbron.
Från måndag den 21 januari till fredag 1 februari kommer Trafikverket att reparera en skada på broräcket på Ölandsbron.Foto: Malin Edeborg

Från och med måndag den 21 januari och två veckor framåt kommer Trafikverket reparera en skada på broräcket på Ölandsbron. Skadan uppkom i somras i samband med en trafikolycka och det var då rostskyddet på räcket som skadades. Därför kommer delar av broräcket att bytas ut.

– Det var en traktor som for in i broräcket, resultatet blev att broräcket skadades så mycket att det långsiktiga rostskyddet förstördes. Det är det vi ska byta och åtgärda, säger Trafikverkets projektledare Johan Wesley.

Annons

– Vi säkrar rostskyddet för 40 - 45 år framöver.

Ett av körfälten i riktning mot Öland kommer att vara avstängt under arbetets gång och hastigheten blir nedsatt till 70 kilometer per timme.

– Det är filen närmast broräcket som vi kommer stänga av.

Avstängningen kommer vara uppsatt under hela tiden som arbetet pågår.

– Skulle det vara bra väder under den första veckan kommer arbetet ta betydligt kortare tid, säger Johan Wesley.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons