Annons

Proppen ur (?): Öland dominerar länets smittspridning

Skyhöga covid-siffror – fullständigt krossar det gamla öländska dagsrekordet.
Öland • Publicerad 2 februari 2022 • Uppdaterad 3 februari 2022
46 covid-patienter varav två vårdas på IVA på onsdagen.
46 covid-patienter varav två vårdas på IVA på onsdagen.Foto: Morsa Images

Av 1698 nya fall är 240 från de öländska kommunerna. Visserligen har Kalmar, Västervik och Oskarshamn något fler nya fall – men sett till antalet invånare dominerar Mörbylånga kommun smittspridningen nu.

På onsdagen rapporterades 188 nya smittfall från Mörbylånga kommun och 62 i Borgholms kommun. Detta efter två dagar med hyggligt lågt antal fall på Öland.

Annons

Det verkliga antalet smittade lär dock vara ett helt annat, i och med att endast följande uppmanas att ta ett PCR-test vid symptom i dagsläget: Du som arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg, du som har ett arbete där du behöver vara på arbetsplatsen samt du som går i förskoleklass, grundskolan eller på gymnasiet.

Länets sjukhus har nu 46 covid-patienter med covid-19, en mer än dygnet före, varav två vårdas på IVA. Tio personer har skrivits ut senaste dygnet.

Här saknas innehåll

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons