Annons

Nytt dödsfall och rekord i antalet smittade på Öland

Det senaste dygnet har ytterligare en person med covid-19 avlidit på sjukhus och samtidigt kan regionen presentera hundratals nya fall på Öland.
Öland • Publicerad 26 januari 2022
Det senaste dygnet har ytterligare en person med covid-19 avlidit på sjukhus och samtidigt kan regionen presentera hundratals nya fall på Öland. Bilden är från ett annat sammanhang.
Det senaste dygnet har ytterligare en person med covid-19 avlidit på sjukhus och samtidigt kan regionen presentera hundratals nya fall på Öland. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Tempura

En person från länet med covid-19 har dött på sjukhus under det handlar om en man i 85-årsåldern. Det innebär att 157 personer med covid-19 har dött på länets sjukhus under pandemin.

Det senaste dygnet har länet fått 1 499 nya fall, enligt statistik från regionen. På Öland handlar det om 201 fall, varav 148 är från Mörbylånga kommun och 53 är från Borgholms kommun.

Totalt under pandemin har Mörbylånga kommun nu haft 2 255 fall och Borgholm har haft 976 fall. I hela länet handlar det om 40 456 fall.

Idag vårdas 34 personer med covid-19 på sjukhus i länet och tre av dem behöver tre stycken intensivvård. 15 personer har blivit utskrivna det senaste dygnet.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons