Annons

Postnord om Företagscenter: Vi lämnar inte orten

Postnord har under de senaste veckorna informerat sina företagskunder om att mottagningen för försändelser, på Industrigatan 1 i Färjestaden, ska stängas. Stängningen sker 6 maj men Företagscenters service försvinner inte från orten.
Färjestaden • Publicerad 2 maj 2019
Mottagningen av försändelser på Industrigatan i Färjestaden stängs den 6 maj men från Postnords sida betonar man att servicen till företagarna ändå finns kvar, bland annat genom tjänsten att kunna få försändelser hämtade hos sig.Foto: Carin Svensson

Robert Andersson, produktionsområdeschef på Postnord, förklarar att servicen finns kvar i och med att företagare bland annat kan få sina försändelser upphämtade.

– Det ingår i tjänsten, säger han.

Annons

Postboxen för företagare kommer i fortsättningen att finnas på Ölands köpstad. Det som händer den 6 maj är att den flyttas dit och att man som företagare inte längre kan gå till Företagscenter på Industrigatan för att lämna in försändelser.

– Det är fler och fler som använder sig av möjligheten att få sina försändelser hämtade och det är en av anledningarna till att färre besöker Företagscenters mottagning, säger Robert.

Och det minskade användandet av mottagningen ligger till grund för stängningsbeslutet.

Under de veckor som Postnord på plats informerat sina kunder om omställningen har de också arbetat med att hitta lokala lösningar för kunderna, svarat på frågor och resonerat om förändringen. Robert tycker att kunderna överlag har haft förståelse för hur det kommer att bli istället och varför.

– Vi lämnar ju inte orten och de anställda jobbar kvar på brevbärarkontoret och kommer att arbeta mer med brevbäring och andra uppgifter, säger Robert.

Han tillägger också att om man vill få kontakt med dem och inte har fått det innan stängningen på Industrigatan så kan man knacka på vid brevbärarkontoret (på samma plats, reds anm.) och lämna en lapp om att man vill bli kontaktad.

Från Företagarna Öland uttalar sig Eivon Gustafsson, ordförande. Han tycker att det är negativt om service försvinner men känner också till företag som exempelvis driver e-handel och använder sig av tjänsten att få sina försändelser hämtade.

– Det har fungerat bra och det kan ju vara så att Postnord anpassar sig efter utvecklingen och då har ju servicen faktiskt blivit bättre, säger han.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons